Πολιτιστικός ευνουχισμός

Πολιτιστικός ευνουχισμός

Μια ακόμη μαύρη σελίδα για την ελληνική κοινωνία γράφτηκε το βράδυ της Κυριακής στη Χαλκίδα, όταν ένα ετερόκλητο πλήθος αντιεμβολιαστών έκαψε το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά που διανέμεται στους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Γύρισαν την ελληνική κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω όταν ο Μεταξάς έκαιγε βιβλία ελλήνων και ξένων συγγραφέων που διαφωνούσαν με τη φασιστική ιδεολογία του. Όταν η δικτατορία της 21ης Απριλίου απαγόρευε μαρξιστικά και όχι μόνο βιβλία. Όταν μόλις πριν από 22 χρόνια -το 1999- φανατικοί θρησκόληπτοι έκαιγαν το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη γιατί παρουσίαζε τον Χριστό σαν έναν απλό άνθρωπο.

Αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη που διχάζει την ελληνική κοινωνία, προσλαμβάνει παπάδες και όχι ιατρούς, στήνει νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες, παραδίνεται στις απαιτήσεις της εκκλησίας, προσπαθώντας να προσεταιριστεί τους θρησκόληπτους αρνητές των εμβολίων.

Να θυμηθούμε επίσης τα αίσχη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με αποκαθηλώσεις πινάκων και καταδρομικές εφορμήσεις σε θεατρικές παραστάσεις. Κάτι που επαναλήφθηκε πριν μια εβδομάδα με επίθεση στον Χριστόφορο Ζαραλίκο κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης από τηλεπερσόνα που δεν ανέχτηκε την κριτική που άκουγε για μεγαλοεφοπλιστή.

Αυτά τα φαινόμενα είναι απόρροια της υπερσυντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που όλα τα νομοθετεί υπό το νεοφιλελεύθερο πρίσμα που την διακατέχει.

Με υπουργούς σαν τον Αδωνη, τον Βορίδη και τον Πλεύρη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε έναν πνευματικό ευνουχισμό. Μετά την οικονομική φτωχοποίηση φέρνει και την πνευματική. Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν πρωθυπουργό που έχει φίλο τον Λιγνάδη και τον Γεωργιάδη, υπουργό Παιδείας τη Νίκη Κεραμέως η οποία είπε ότι ο «μεγάλος μου γιος πρώτα είπε μαμά, μετά μπαμπά και μετά Κυριάκο» αλλά και υπουργό Πολιτισμού τη Μενδώνη που τσιμεντώνει την Ακρόπολη, μεταφέρει τα αρχαία της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη αλλά και συσκευάζει το λάδι από τις ελιές της αρχαίας Ολυμπίας.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter