Πολιτιστική αντεπίθεση Βαρουφάκη με Τσόμσκι, Κεν Λόουτς, Μπράιαν Ινο

Πολιτιστική αντεπίθεση Βαρουφάκη με Τσόμσκι, Κεν Λόουτς, Μπράιαν Ινο
ÂÏÕËÇ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Εχει την ικανότητα να οργανώνει πολιτικές πλατφόρμες, ενίοτε και με νεολογισμούς. Ο Γιάνης Βαρουφάκης τους στηρίζει και στην επιστημονική του εμπειρία ως καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο βουλευτής και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έφτιαξε ήδη το τσιτάτο για τον ορισμό του «μετακαπιταλισμού» που πλέον είναι εδώ, υπό την έννοια ότι, κατά την εκτίμησή του, ο καπιταλισμός έχει μετατραπεί σε «δυστοπική, μεταμοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας εκδοχή της φεουδαρχίας».

Τώρα έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα πεδίο δράσης και θα παρουσιάσει το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta). Στόχος, κατά τους δημιουργούς του, είναι να βοηθήσει τα ριζοσπαστικά προοδευτικά κινήματα να βρουν ένα διαφορετικό βηματισμό στην εποχή που αναδύεται.

Στους προβληματισμούς και στην προσπάθεια αυτή συνεισφέρουν τα μέλη του Συμβουλευτικού Σώματος του mέta. Τα ονόματά τους έχουν σημασία.

Η πολιτιστική αντεπίθεση του Βαρουφάκη γίνεται με Τσόμσκι, Κεν Λόουτς , Μπράιαν Ινο, και άλλους.

Η ακτινοβολία τους αξιοποιείται από τον Γιάνη Βαρουφάκη που δίνει έμφαση στην επικοινωνιακή δυναμική.

Εκτός από τον ίδιο, μέλη του Συμβουλευτικού Σώματος του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού είναι οι: Μάρι Βελονάκη (Ερευνήτρια Δημιουργικής Ρομποτικής, Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας & εικαστική καλλιτέχνις), Noam Chomsky (Γλωσσολόγος και φιλόσοφος, MIT), Brian Eno (Μουσικός), Antara Haldar (Καθηγήτρια έδρας Εμπειρικών Νομικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Cambridge), Srećko Horvat (Φιλόσοφος, συγγραφέας και ακτιβιστής), Νίκος Θεοχαράκης (Kαθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών), James K. Galbraith (Οικονομολόγος & καθηγητής Διακυβέρνησης, Πανεπιστήμιο του Austin, Texas), Anish Kapoor (Γλύπτης), Ken Loach (Σκηνοθέτης), Beral Madra (Κριτικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων), Preethi Nallu (Συγγραφέας και ερευνήτρια), Shirin Neshat & Shoja Azari (Κινηματογραφιστές και εικαστικοί καλλιτέχνες), Νίκος Παπαστεργιάδης (Καθηγητής, Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης), Paul Tyson (Ερευνητικός εταίρος στις Ανθρωπιστικές Σπουδές, Πανεπιστήμιο του Queensland), Ηλιάνα Φωκιανάκη (Ιδρύτρια & καλλιτεχνική διευθύντρια, State of Concept Athens).

Τα εγκαίνια αποφασίστηκε να είναι ψηφιακά, σε εκδήλωση, πλαισιωμένη από καλλιτεχνικά δρώμενα (Πέμπτη 13 Μαϊου 2020, από τις 8 έως τις 9 το βράδυ, το video έναρξης, σε livestream στο κανάλι του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού στο YouTube και στο Facebook).

Στην υλοποίηση της βιντεοπροβολής πρωτοστάτησε ομάδα του mέta, σε σκηνοθεσία των Βασίλη Κουντούρη και Violet Louise της ομάδας Studio19st, ενώ η σκηνοθεσία δράσεων είναι του Δημήτρη Ζωγραφάκη και τα animation του Yokanima (Yorgos Karagiorgos).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter