Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: 24/11 οι εκλογές για πρόεδρο – Τι ισχύει με τις προϋποθέσεις – Δεν θα είναι καταστατικό το Συνέδριο

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: 24/11 οι εκλογές για πρόεδρο – Τι ισχύει με τις προϋποθέσεις – Δεν θα είναι καταστατικό το Συνέδριο

Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Το Όργανο θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη.

Η Πολιτική Γραμματεία προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή να γίνει το έκτακτο Συνέδριο από 1 μέχρι 3 Νοεμβρίου, με συνέδρους που θα εκλεγούν στις 20 Οκτώβρη.

Επίσης, αποφασίστηκε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών να πραγματοποιηθεί στις 24 Νοέμβρη (μαζί με εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή) και αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος να γίνει μια εβδομάδα μετά, στη 1 Δεκέμβρη.

Το έκτακτο Συνέδριο ΔΕΝ θα είναι καταστατικό, άρα δεν πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος εκλογής προέδρου, κάτι που φημολογούνταν. Η εκλογή θα γίνει από τη βάση, από μέλη και φίλους.

Η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή θα συμπεριλαμβάνει και τη διαδικασία κύρωσης των υποψηφιοτήτων. Κατά πάσα πιθανότητα κάθε υποψήφιος θα χρειάζεται 30 υπογραφές μελών Κεντρικής Επιτροπής ή βουλευτών.

Επίσης, προϋπόθεση ήταν και είναι το λευκό ποινικό μητρώο.

Στη σημερινή συνεδρίαση τέθηκε προς συζήτηση να μπουν ως προϋποθέσεις για τους υποψήφιους προέδρους το πόθεν έσχες και το αν υπάρχουν υπέρογκα χρέη στο δημόσιο. Καμία απόφαση δεν πάρθηκε σήμερα. Το θέμα πιθανόν να συζητηθεί και στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης

Κομισιόν: Η φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τους νέους Επιτρόπους – Στο Μεταφορών ο Απόστολος Τζιτζικώστας – Όλα τα ονόματα

Αιχμή Κακλαμάνη για συμβούλους Μητσοτάκη: Τους πιάνει φαγούρα με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό (Video)

Φαραντούρης στο documentonews.gr: Σκέφτομαι σοβαρά να είμαι υποψήφιος αλλά μόνο με όρους ενότητας

Η Δώρα Χρυσικού στο Documento: «Δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό»

Σοκ στον Βόλο: Χτύπησε με ψαροντούφεκο τον πατέρα του – Διαπέρασε το κρανίο η τρίαινα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter