«Πολιτική αλητεία» υπ. Παιδείας: Η Κεραμέως… ντίλερ εφοπλιστικών παγουριών, εκπαιδευτικοί σε «χρέη» καθαριστριών

«Πολιτική αλητεία» υπ. Παιδείας: Η Κεραμέως… ντίλερ εφοπλιστικών παγουριών, εκπαιδευτικοί σε «χρέη» καθαριστριών

Μια ανάρτηση εκπαιδευτικού από σχολείο του Βύρωνα που δείχνει δύο παραθετικές φωτογραφίες, έρχεται να υπογραμμίσει με έμφαση  »το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και τη διάσταση ανάμεσα στο υπουργείο κ την πραγματικότητα». οπως η ίδια σχολιάζει πολύ εύστοχα. Οι εκπαιδευτικοί αφήνουν τα θρανία και τα βιβλία και πιάνουν σφουγγαρίστρες, αφού ο Τ. Θεοδωρικάκος άλλαξε το νόμο πρόσληψης των καθαριστριών, αλλά και η κυβέρνηση εμμένει στις μη προσλήψεις του ικανού και αναγκαίου αριθμού καθαριστριών/τών που απαιτούνται για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και υγιεινής. 

Τα υπόλοιπα τα λέει σαφέστατα και με ακρίβεια η εκπαιδευτικός στην ανάρτησή της: 

«Αυτές οι δύο φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και τη διάσταση ανάμεσα στο υπουργείο κ την πραγματικότητα. Στην πρώτη, η υπουργός με υπερηφάνεια δείχνει τα παγουρίνια που της χάρισε ο εθνικός ευεργέτης Λασκαρίδης και στη δεύτερη μια συναδέλφισσα, η Fany Pyrza, εκλεγμένη στο υπηρεσιακό συμβούλιο ΑΠΥΣΔΕ, καθαρίζει τις τουαλέτες του σχολείου της, πέντε μέρες μετά την επάνοδό μας. Εικόνα οικεία για όλες σχεδόν τις σχολικές μονάδες, αφού ο πολύ βαρύς Θεοδωρικάκος άλλαξε το νόμο πρόσληψης των καθαριστριών, αφήνοντας τους δήμους εκτεθειμένους κ χωρίς προσωπικό να στείλουν στα σχολεία, μιας και οι μόνιμες καθαρίστριες μπορούν να καλύψουν μόνο 1-2 σχολεία ανά δήμο! Για πέντε μέρες λοιπόν 30 εκπαιδευτικοί σε κάθε σχολείο, έρχονταν αντιμέτωποι με κατσαρίδες, με αράχνες κ νυχτερίδες γλυκιά μου και με ό, τι αντισηπτικό είχε περισσέψει από τον Ιούνιο!

Ανοίξαμε με κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, χωρίς όμως σαφείς οδηγίες και πρωτόκολλα! Το μόνο που έστειλε το υπουργείο ήταν ένα φωτοτυπημένο Powerpoint από τις δηλώσεις της υπουργού! (Δεν έχει ξαναγίνει)

Τα τμήματα που σχηματίζονται σε όλα τα σχολεία της Αθήνας είναι τμήματα με 22-27 μαθητές/τριες κ με μικρές αίθουσες στις οποίες θα κάθονται ανά δύο. Ακόμα κι αν υπάρχουν μεγαλύτερες , δεν επαρκούν τα θρανία για να καθίσουν ανά ένας/μια.

Γιατί να μην υπερηφανεύεται η Κεραμιδαρέως;»

Documento Newsletter