Politico: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας προορίζεται για Επίτροπος Μεταφορών στην Κομισιόν

Politico: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας προορίζεται για Επίτροπος Μεταφορών στην Κομισιόν

Την Τετάρτη κατά πάσα πιθανότητα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν θα ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα βασικά πόστα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με διάφορα σενάρια να διακινούνται και για την περίπτωση της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Politico ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, καθώς όπως αναφέρεται η «επίβλεψη του χαρτοφυλακίου μεταφορών μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τη βοήθεια της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Ελλάδας».

Σημειώνεται επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο από την Φον ντερ Λάιεν, ποντάροντας και στο γεγονός ότι την στήριξε από την πρώτη στιγμή για την προεδρία της Κομισιόν. Επίσης, το Politico σημειώνει ότι εάν το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών «δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει τον Μητσοτάκη», τότε ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα μπορούσε να οριστεί «υπεύθυνος για την περιφερειακή ανάπτυξη».

Τέλος σύμφωνα με το δημοσίευμα όλα τα δεδομένα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο φέρεται να έχουν κλειδώσει οι περισσότερες θέσεις, ειδικά εκείνες που αφορούν τους στενούς συμμάχους της Φον Ντερ Λάιεν.

Διαβάστε επίσης

«Λευκά» ποινικά μητρώα από… μαύρη τρύπα

Κακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πότε ξεκινούν, πόσο θα κρατήσουν τα φαινόμενα (LIVE)

Ξανά στο εδώλιο ο Λιγνάδης – Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για βιασμούς ανηλίκων

Χωρίς ταξί σήμερα η Αττική – 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

Στην Αθήνα ο Τσεντί Οσμάν – Αυτή είναι η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό (Photos)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
17/09/2024, 07:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter