Politico: Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο

Politico: Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο

Στα έδρανα της Ευρωβουλής αναμένεται να επιστρέψει σύντομα η ελληνίδα ευρωβουλεύτρια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι της αυτή την Παρασκευή.

Πέντε μήνες μετά τη σύλληψή της από τις βελγικές αρχές, ενέργεια που έγινε στο πλαίσιο της έρευνας για κατηγορίες διαφθοράς στο σκάνδαλο Qatargate που συγκλόνισαν το ευρωκοινοβούλιο, η Καϊλή αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά της. Η ανακοίνωση έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση του βέλγου εισαγγελέα ότι η ευρωβουλεύτρια δεν είναι πλέον υπό κατ’οίκον περιορισμό.

«Από σήμερα… Η Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να εγκαταλείψει την κατοικία της και να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από την ιδιότητά της ως βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της Σβεν Μέρι και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο, που επιβλήθηκε, δεν την στενοχωρεί, αφού η Καϊλή θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο μετά τη δικαστική δικαίωσή της», ανέφεραν, προσθέτοντας ότι «τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την αθωότητα της Καϊλή πληθαίνουν καθημερινά».

Ωστόσο, καθώς αυτός ο περιορισμός την εμποδίζει επίσης να ταξιδέψει στο Στρασβούργο στη Γαλλία για τις συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξακολουθεί να μην μπορεί να ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά της ως βουλευτής της ΕΕ.

Ο Δημητρακόπουλος επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι η Καϊλή ακόμα δεν μπορεί να ταξιδέψει στο Στρασβούργο, αλλά είπε ότι αυτό θα λυθεί σύντομα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter