Πολίτης καταγγέλλει επώνυμα όσα αντίκρισε στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν»

Πολίτης καταγγέλλει επώνυμα όσα αντίκρισε στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν»

Ο Στράτος Ράλλης μιλά στο documentonews.gr για όσα αντίκρισε σήμερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο αναφοράς, «Αττικόν», περιγράφοντας με μελανά γράμματα την ταλαιπωρία όσων παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και οι οποίοι λόγω της κατάστασης που επικρατεί είτε νοσούν και μπορεί να μεταδώσουν τον ιό, είτε μπορεί να τον κολλήσουν.

Ο κ. Ράλλης παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής δύσπνοια, δέκατα και βήχα. Με δεδομένο ότι ανήκει σε εν δυνάμει ευπαθή ομάδα λόγω του ότι πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα Crohn, επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και την οικογενειακή του γιατρό, η οποία του συνέστησε να πάει σε νοσοκομείο αναφοράς. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο αναφοράς σηκώνει το βάρος του COVID – 19 ενώ παράλληλα εφημερεύει για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών προκάλεσε -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- μία απαράδεκτη κατάσταση, την οποία πολίτες που πιθανώς νοσούν από κορονοϊό πρέπει να υπομείνουν για ώρες μέχρι να εξεταστούν ανάμεσα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους. Σύμφωνα με όσα παρέθεσε ο κ. Ράλλης, η μόνη περίπτωση να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους πολίτες ήταν να κάθονται κάποιοι στο «κρύο και το ψιλόβροχο». Μάλιστα, ο ίδιος απέστειλε e-mail στο γραφείο παραπόνων του νοσοκομείου, το οποίο παρατίθεται παρακάτω.

Ακολουθεί η αφήγησή του:

«Πήρα στις 8 το πρωί τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, ακολουθώντας τις οδηγίες κατά γράμμα. Ενημέρωσα και την οικογενειακή γιατρό. Είναι η τρίτη ημέρα που έχω συμπτώματα. Βήχα, δέκατα και δύσπνοια. Επειδή ανήκω σε εν δυνάμει ευπαθή ομάδα καθώς πάσχω από το αυτοάνοσο νόσημα Crohn, η εντολή της γιατρού ήταν να πάω σε νοσοκομείο αναφοράς και συγκεκριμένα στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

»Όταν φτάνει κάποιος στο νοσοκομείο πρέπει να περπατήσει περί τα 200 μέτρα -σε ό,τι κατάσταση και να βρίσκεται- για να φτάσει σε ένα κοντέινερ, όπου τον περιμένει ο γιατρός διαλογής. Εκεί δεν περίμενα. Κράτησε τα στοιχεία μου και μου έδωσε ένα χαρτί με το νούμερο αναμονής προκειμένου να εξεταστώ σε ένα από τα δύο ιατρεία, τα οποία βρίσκονται στα επείγοντα. Φτάνω εκεί, λοιπόν, και περιμένω σε εξωτερικό χώρο μαζί με περίπου 15 άτομα εκ των οποίων υπήρχε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, μία κυρία με πνευμονία, κάποιος άλλος ανήκε σε ευπαθή ομάδα λόγω παχυσαρκίας και είχε έντονη δύσπνοια ενώ ανάμεσά μας υπήρχαν και ηλικιωμένοι. Όλοι μας, περιμέναμε έξω κατόπιν οδηγιών της αρμόδιας γιατρού, η οποία βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση. Όλα γίνονταν στο πόδι, με την γιατρό να μας ζητά να κρατήσουμε τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας. Αυτό όμως πρακτικά δεν μπορούσε να γίνει. Γιατί ή θα έπρεπε να κάθεσαι στο ψιλόβροχο και στο κρύο ή θα έπρεπε να κάθεσαι δίπλα σε άλλους πολίτες με τον κίνδυνο να κολλήσεις ή να μεταδόσεις τον ιό.

»Η κατάσταση αυτή και η πολύωρη αναμονή προκάλεσε τα παράπονα όλων μας. Δίπλα μου ήταν ένας κύριος που περίμενε δυόμισι ώρες. Σκεφτείτε ότι εμένα μου έδωσαν χαρτί αναμονής με το νούμερο 6, περίμενα μιάμιση ώρα και είχαν εξυπηρετηθεί από το συγκεκριμένο ιατρείο μόλις δύο πολίτες γιατί παρεμβάλλονταν εισαγωγές από το ΕΚΑΒ γιατί το νοσοκομείο εφημερεύει χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης οργάνωση. Πραγματικά δεν ξέρω πώς γίνεται το Αττικόν να είναι νοσοκομείο αναφοράς και να εφημερεύει ταυτόχρονα. Απαράδεκτες και τραγικές καταστάσεις…».

Εν τέλει, ο Στράτος Ράλλης αποφάσισε να φύγει από το νοσοκομείο για να κάνει το τεστ σε κάποιο ιδιωτικό διαγνωστικό κεντρο.

Το e-mail που απέστειλε:

Documento Newsletter