Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από βομβαρδισμό στην Χερσώνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από βομβαρδισμό στην Χερσώνα

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, έπειτα από τον βομβαρδισμό γέφυρας στη Χερσώνα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, με το Κίεβο ωστόσο να διαψεύδει πως πραγματοποίησε το πλήγμα.

Μια «στήλη αμάχων» υπέστη βομβαρδισμό ενώ διέσχιζε τον ποταμό Δνείπερο στη Χερσώνα, όπου είναι σε εξέλιξη μια απομάκρυνση των κατοίκων απέναντι στην προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων, αναφέρει σε ανακοίνωση, η ρωσική ερευνητική Επιτροπή, που είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή των κυριότερων ποινικών ερευνών.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, «εκ των οποίων δύο δημοσιογράφοι» που βρίσκονταν μαζί, και άλλοι 13 τραυματίστηκαν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος αξιωματούχος, Αλεξάντρ Μάλκεβιτς, δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο Russia-24 πως ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επίθεσης τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ουκρανικός στρατός από την πλευρά του αρνείται ότι στόχευσε αμάχους: «Δεν πλήττουμε σημαντικές υποδομές, δεν πλήττουμε τις ειρηνικές κοινότητες και τον τοπικό πληθυσμό», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση η εκπρόσωπος της νότιας διοίκησης του στρατού, Ναταλία Γκουμενιούκ.

Η Ρωσία δήλωσε πως ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε «12 (ρουκέτες μακρού βεληνεκούς) HIMARS σε ένα σημείο διέλευσης αμάχων κοντά στη γέφυρα Αντονόφσκι» και πως η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε έντεκα από αυτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter