Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντεπίθεση του ρωσικού στρατού – «Κλειδί» το Ποκρόφσκ, μάχες στο Κουρσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντεπίθεση του ρωσικού στρατού – «Κλειδί» το Ποκρόφσκ, μάχες στο Κουρσκ

H Ρωσία αυξάνει την ταχύτητα της προέλασής της στην ανατολική Ουκρανία, περικυκλώνοντας την περιοχή του Ποκρόφσκ, πόλη «κλειδί», για να αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα για την κατάληψη της υπόλοιπης περιοχής του Ντονμπάς, σύμφωνα με τους New York Times, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάει μεγάλη αντεπίθεση στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, σύμφωνα με αναφορές.

Το Ποκρόφσκ βρίσκεται στο κέντρο πολλών σιδηροδρομικών και οδικών γραμμών για ολόκληρο το Ντονμπάς. Μια επιτυχής ρωσική επίθεση θα έκοβε τις κύριες γραμμές ανεφοδιασμού των στρατευμάτων στα υπόλοιπα ουκρανικά οχυρά σε όλη την περιοχή και θα τοποθετούσε τις δυνάμεις της Μόσχας σε θέση να απειλήσουν τις ουκρανικές θέσεις νότια της πόλης.

Την τελευταία εβδομάδα, η Ουκρανία έστειλε επιπλέον στρατεύματα για την υπεράσπιση των γραμμών γύρω από το Ποκρόφσκ. Η Ρωσία κάνει μετωπική επίθεση προς την πόλη με επιθέσεις προς τα νότια, για να διευρύνει το μέτωπο και να απειλήσει την περικύκλωση των ουκρανικών στρατευμάτων μεταξύ του Ποκρόφσκ και του Κουράχοβο. Το ημικύκλιο που έχει σχηματίσει η Ρωσία στην περιοχή είναι μια τακτική γνωστή ως δημιουργία «καζανιού».

Η προέλαση προς το Ποκρόφσκ ήταν το πιο επιτυχημένο μέρος της ρωσικής επίθεσης στο Ντονμπάς αυτό το καλοκαίρι. Αλλού, επιτέθηκε κατά μήκος του μεγαλύτερου μέρους του ανατολικού μετώπου, αλλά μετά από μήνες σκληρών μαχών πέτυχε μόνο μέτρια κέρδη. Μια επίθεση που κράτησε ένα χρόνο προς την πόλη Τσάσιβ Γιαρ, για παράδειγμα, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, προχώρησε περίπου τρία μίλια.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία εξαπέλυσε αιφνιδιαστική εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ τον Αύγουστο. Κατέλαβε περισσότερα εδάφη στη Ρωσία μέσα σε ένα μήνα απ’ ό,τι η Ρωσία στην Ουκρανία τον τελευταίο χρόνο, αν και η κατοχή των κερδών της στη Ρωσία δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε σοβαρή αντεπίθεση.

Αλλά η Ρωσία συνέχισε να προωθείται στο Ντονμπάς και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Β. Πούτιν δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός δεν θα εκτρέψει δυνάμεις από την περιοχή για να αντιμετωπίσει την ουκρανική προέλαση στη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις απωθούν τα ουκρανικά στρατεύματα σto Κουρσκ

Η Ρωσία ξεκίνησε μεγάλη αντεπίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, σε μια άλλη τροπή που παίρνει ο πόλεμος με την Ουκρανία το τελευταίο διάστημα.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει μια σημαντική αντεπίθεση εναντίον των ουκρανικών στρατευμάτων, που εισήλθαν τον περασμένο μήνα στη δυτική Ρωσία, και έχουν ανακαταλάβει κάποιο έδαφος, αναφέρουν μπλόγκερ που υποστηρίζουν τον πόλεμο που διεξάγει η Μόσχα.

Στις 6 Αυγούστου η Ουκρανία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί από το εξωτερικό εναντίον της Ρωσίας μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, περνώντας τα σύνορα και εισβάλλοντας στην περιφέρεια του Κουρσκ, με χιλιάδες στρατιώτες υποστηριζόμενους από σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βαριά όπλα, περιλαμβανομένων όπλων δυτικής κατασκευής.

Ο Γιούρι Ποντολιάκα, ένας γεννημένος στην Ουκρανία μπλόγκερ που υποστηρίζει τη Ρωσία, και δύο άλλοι μπλόγκερ με επιρροή -Rybar και Two Majors- ανέφεραν πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει μια σημαντική αντεπίθεση στο Κουρσκ.

«Στην περιφέρεια του Κουρσκ, ο Ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση στο δυτικό πλευρό της εχθρικής σφήνας, μειώνοντας την ουκρανική ζώνη ελέγχου κοντά στα κρατικά σύνορα», ανέφερε το μπλογκ Two Majors.

Ο Ποντολιάκα δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει χωριά στο δυτικό τμήμα του εδάφους της Ρωσίας στο οποίο εισέβαλε η Ουκρανία, ωθώντας τις ουκρανικές δυνάμεις ανατολικά του ποταμού Μάλαγια Λόκνια, νότια του Σναγκόστ.

Το Ρόιτερς αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από το πεδίο της μάχης λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν στην κάλυψη του πολέμου και οι δύο πλευρές.

Οι αναφορές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τις μάχες δίνουν λίγες μόνο πληροφορίες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Ντιμπέιτ Χάρις-Τραμπ: «Συμμαζέψαμε το χάλι σου – Είσαι μαρξίστρια» – Οι ατάκες για Πούτιν, Μπάιντεν, Ισραήλ

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Κλείδωσε η υποψηφιότητα Πολάκη, ποιοι άλλοι αναμένεται να δώσουν τη μάχη – Άμεσα οι ανακοινώσεις από Κασσελάκη

Τέιλορ Σουίφτ: «Εγώ, η άτεκνη γατομαμά στηρίζω την Κάμαλα Χάρις»

Προς παραγραφή και το σκάνδαλο με τα λεφτά για το τσουνάμι

Κακοκαιρία Atena: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν την Τετάρτη – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα (LIVE)

«Παιχταρά μου»: Η ατάκα του Ρότα στον Ιωαννίδη μετά το υπέροχο γκολ στο ματς με την Ιρλανδία (Video)

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter