«Πόλεμος» Δούκα – ΝΔ για τις πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική

«Πόλεμος» Δούκα – ΝΔ για τις πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική

Με ύφος πολιτικού «παρατράγουδου» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, απάντησε στην ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων για το νέο επιτελικό φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τις φωτιές στη ΒΑ Αττική, οι οποίες κόστισαν τη ζωή μίας 62χρονης στο Πάτημα Βριλησσίων.

«Τέλος εποχής για το “επιτελικό” φιάσκο του Κ. Μητσοτάκη» αναφέρει ο Χάρης Δούκας με φόντο τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου που έγιναν στάχτη μαζί με δεκάδες κατοικίες και επιχειρήσεις. «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη “κατάφερε” να συμβεί το αδιανόητο: Μια δασική πυρκαγιά να καίει κατοικίες, πλατείες και σχολείο εντός αστικού ιστού, με αποκορύφωμα να θρηνούμε την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής» σημειώνει και προσθέτει:

«Η Αττική κάηκε για τρίτη φορά στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ, με τις φλόγες να φτάνουν ελάχιστα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Κι όλα αυτά παρά τις ηρωικές και υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι άνθρωποι των Δήμων και οι εθελοντές».

Τονίζει δε πως δεν χωρούν πια δικαιολογίες διότι «η κλιματική κρίση δεν μπορεί να “ξεπλένει” άλλο την ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα του “επιτελικού” κράτους. Απουσιάζουν ο σχεδιασμός, ο συντονισμός και τα επαρκή μέσα για τη θωράκιση της χώρας».

Και συνεχίζει λέγοντας:

«Περίτρανη απόδειξη ότι η απορρόφηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Πολιτική Προστασία άγγιζε, στα τέλη Μαρτίου, με  δυσκολία το 1%. Το αγωνιώδες ερώτημα των πολιτών “πού είναι το κράτος;” έχει μία και μόνη απάντηση για αυτή την καταστροφή: Απουσία και ανικανότητα των “αρίστων”.

Θέλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την ολέθρια πολιτική για το φυσικό περιβάλλον και τις ζωές μας. Χρειάζεται, προφανώς, έμφαση στην πρόληψη με ενίσχυση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας, με αποκέντρωση, συντονισμό και εκσυγχρονισμό όλων των μέσων, αξιοποιώντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Με ένα νέο μοντέλο Δασικής Υπηρεσίας, με ουσιαστική ενίσχυση σε πόρους και προσωπικό, με βασικά εργαλεία, όπως οι δασικοί χάρτες και τα βασικά χωροταξικά σχέδια για τις κρίσιμες οικονομικές δραστηριότητες. Πρώτα απ’ όλα, όμως, χρειάζεται πολιτική βούληση. Πρέπει να πούμε ¨τέλος εποχής¨.

»Και να σκεφτούμε ξανά, να σχεδιάσουμε το πώς θα διατηρήσουμε τα δάση μας και τις δασικές εκτάσεις, προστατεύοντας τις πόλεις μας, σε μια νέα εποχή που θα κυριαρχούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Μπορούμε».

«Ο δήμαρχος που δεν είναι ποτέ στην πόλη του…»

Αντιγράφοντας την πολιτική κριτική που ασκεί στον κ. Δούκα ο προπαγανδιστικός βραχίονας της ΝΔ στα social media, «Ομάδα Αλήθειας», ο εκπρόσωπος τύπου της Πειραιώς απάντησε στον δήμαρχο με την παρότρυνση να «μαζέψει κανένα σκουπίδι».

Αναλυτικά η απάντηση του Ν. Ρωμανού:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, που δεν είναι ποτέ στην πόλη του, ας ασχοληθεί πρώτα με τα στοιχειώδη του Δήμου του, μήπως, για αρχή, μαζέψει κανένα σκουπίδι.

Ακολούθως, ας ρίξει 5 βαθμούς την θερμοκρασία της Αθήνας, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Μετά από όλα αυτά, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε με προσοχή τις προτάσεις του και για την πολιτική προστασία».

«Καμία συναίσθηση και επαφή με την πραγματικότητα»

Παίρνοντας τη σκυτάλη, το γραφείο Τύπου του Χάρη Δούκα υπογράμμισε πως «η ειρωνική ανακοίνωση της ΝΔ, αποδεικνύει ότι δεν έχει συναίσθηση της τραγικής κατάστασης που βίωσαν οι πολίτες της Αττικής και ότι έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή. Έχουν χάσει πια και τη στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, ενώ κατέληξε επαναλαμβάνοντας: «Τέλος εποχής».

Διαβάστε επίσης:

Κρανίου τόπος η Αττική: Συγκλονιστικές φωτογραφίες απόλυτης καταστροφής σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια

Φωτιές: Το Μαξίμου σε πλήρη αμηχανία και σε ρόλο θεατή

«Χάσαμε μια φίλη, τη Νάντια» – Θρήνος για την 60χρονη που βρέθηκε απανθρακωμένη στο Πάτημα Χαλανδρίου (Photos-Videos)

Ολικό μπάχαλο στην πυρκαγιά της Αττικής: Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για τη φωτιά που καίει σχεδόν μέσα στην πόλη (Photos – Video)

Φωτιά στην Αττική: Έρχονται ενισχύσεις από ξένες χώρες, εντός και εκτός της ΕΕ

Γέρακας: Πολλές οι εστίες της φωτιάς – Κίνδυνος από εργοστάσιο ξυλείας που φλέγεται (Video)

Χαλάνδρι: «Ο μόνος που ήρθες μέχρι εδώ», είπαν κάτοικοι στον Κασσελάκη που πήγε στην πυρκαγιά (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter