Πολάκης: «Το επιτελικό κράτος των άριστο-άχρηστων έδειξε την ανεπάρκεια του σε όλα τα μέτωπα» (Video)

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στο επιτελικό κράτος άσκησε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης με ομιλία του στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «το επιτελικό κράτος των άριστο-άχρηστων έδειξε την ανεπάρκεια του σε όλα τα μέτωπα, στην αντιμετώπιση των θεομηνιών, στην οικονομική πολιτική, στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας της ΔΕΗ, τώρα που έγινε αυτή η έκρηξη, έδειξε την ανεπάρκεια του με το απλά να τρώει τα λεφτά που δυστυχώς αφήσαμε τόσα πολλά».

Όπως σημείωσε ο Παύλος Πολάκης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έδειξε την ανεπάρκεια της με τις απευθείας αναθέσεις των 7,5 δισ. ευρώ που κατευθύνθηκαν «σε έναν εσμό δέκα χιλιάδων κολλητών υπερτιμολογημένων και με παράπλευρες μίζες αναθέσεων» αλλά και με την πανδημία.

Παράλληλα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην διεύρυνση και στην ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος, όπως τόνισε, πρέπει να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση, ακόμη και με την απλή αναλογική, για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Μάλιστα αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το αύριο «για την αλλαγή στο κόμμα και για μια νέα αρχή με προοδευτική δημοκρατική κοινωνική πλειοψηφία»

Ο Παύλος Πολάκης, τάχθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τη βάση, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της επόμενης διακυβέρνησής του.

«Για να τα κάνουμε αλλιώς, πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αλλιώς. Γι’ αυτό πρέπει να εκλέξει τον πρόεδρο από τη βάση, από όλα τα μέλη του. Γι’ αυτό πρέπει να εκλέξει την Κεντρική Επιτροπή του από όλα τα μέλη του», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως για να υπηρετηθεί ένα «σχέδιο πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής, όχι σαν τα μνημόνια» πρέπει «ο καπετάνιος να πλαισιωθεί από μια ομάδα, η οποία αν αυτός τρέχει εμείς να πηδάμε».