Πολάκης: Θα οργώσω όλη τη χώρα για να φέρω το μήνυμα ενός προγραμματικού λόγου για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μία πολύ επώδυνη διαδικασία της κεντρικής επιτροπής η οποία κατέληξε κατά πλειοψηφία σε κάποιες αποφάσεις. Η κεντρική επιτροπή δεν δέχτηκε την πρόταση που έκανα για επίσπευση των διαδικασιών και του συνεδρίου ανακήρυξης υποψηφιοτήτων και των ημερομηνίων για τις εκλογές που συνεχίζω να θεωρώ ότι αυτό θα έδινε μια πιο άμεση λύση στην κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε τώρα» είπε ο Παύλος Πολάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης του Σαββάτου.

«Από κει και πέρα η πλειοψηφία αποφάσισε, εγώ προσωπικά θα οργανώσω και θα οργώσω όλη τη χώρα προκειμένου να φέρω το μήνυμα ενός προγραμματικού λόγου για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρέπει πραγματικά να τιμήσει το ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως η δύναμη η οποία θα μπορέσει να οδηγήσει στην πτώση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Μητσοτάκη».

«Είναι επώδυνο αυτό που έχουμε περάσει, καλώ όλες τις πλευρές να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, να οδηγηθούμε συντεταγμένες τις διαδικασίες αυτές και στην εκλογή του προέδρου και κατόπιν σε εκλογή και κεντρικής επιτροπής και καταστατικού συνεδρίου και προγραμματικής ανασυγκρότησης. Είναι δύσκολη διαδρομή αλλά θα την περπατήσουμε και θα βγούμε νικητές» είπε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του πόθεν έσχες απάντησε ότι στην πρόταση που έκανε ο ίδιος, είπε ότι η μόνη προϋπόθεση για να κατέβει κάποιος υποψήφιος πρόεδρος είναι οι 30 υπογραφές από μέλη της κεντρικής επιτροπής, βουλευτές και ευρωβουλευτές. Όλα τα υπόλοιπα θεωρώ ότι συμβάλλουν στην προσπάθεια κάποιων να το παίξουν θύματα και γι’ αυτό δεν τον θέλω. Εμένα έτσι κι αλλιώς το πόθεν έσχες μου είναι γνωστό και στη δημοσιότητα εδώ και πολλά χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Δικαιοσύνη από τη Νιγηρία

Αποκάλυψη – Αυτή την Κυριακή στο Documento: Πάρτι 450.000.000 ευρώ για το κύκλωμα των σκόιλ ελικίκου

Ζαχαριάδης: «Συκοφαντικό το δημοσίευμα που εμφανίζει χρήματα σε προσωπικό μου λογαριασμό» (Video)

«Συγγνώμη» και παραίτηση από Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας» – Δεν την έκανε αποδεκτή ο Παππάς

Βηρυτός: Aνάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ – Στους 14 οι νεκροί (Photos – Videos)