Πολάκης: Σαν λαδωμένοι ποντικοί κάνουν πίσω – Ήθελαν ανενεργό ΑΜΚΑ για τους ανασφάλιστους (Video)

Πολάκης: Σαν λαδωμένοι ποντικοί κάνουν πίσω – Ήθελαν ανενεργό ΑΜΚΑ για τους ανασφάλιστους (Video)

«Ως πρόβα τζενεράλε» της κυβέρνησης «για το πέταγμα εκτός ασφαλιστικής κάλυψης στη συνταγογράφηση φαρμάκων και στη διενέργεια εξετάσεων στις δημόσιες δομές» χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης τα περιστατικά όπου το σύστημα δεν επέτρεπε τη συνταγογράφηση σε ανασφάλιστους, παρότι η κυβέρνηση μέσω του Άδωνη Γεωργιάδη έκανε λόγο για «τεχνικό λάθος».

Ο Κρητικός βουλευτής τόνισε πως αυτή η προσπάθεια «απέτυχε οικτρά».

«Ήθελαν να δώσουν χαρακτηριστικά μη ενεργού ΑΜΚΑ σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες. Με το τσουνάμι που ξεσηκώθηκε σε όλη την Ελλάδα, ειδικά μετά την παρέμβασή μου στο Attica, αναγκάστηκαν σαν τους λαδωμένους ποντικούς να το πάρουν πίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το επεισόδιο με τη γραμματέα της ΝΔ είπε: «Ούτε λέξη δεν παίρνω από τα όσα είπα στην κ. Συρεγγέλα, η οποία μίλαγε πάνω μου με αγενέστατο τρόπο για να μην με αφήσει να μιλήσω και η οποία δεν ήξερε το αντικείμενο καν για το οποίο κουβεντιάζαμε. Της είχαν δώσει εντολή να “μην αφήσεις τον Πολάκη να μιλήσει”», είπε ο βουλευτής Χανίων στην κάμερα της ΕΡΤ.

O Παύλος Πολάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο διαφαινόμενο γαλάζιο μπλόκο, ώστε να μην τεθεί επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής η καθηγήτρια Νομικής, Κατερίνα Φουντεδάκη.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Χανίων, θεωρεί ότι η αιτία της αναβολής της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών, η οποία θα επικύρωνε τον ορισμό, είναι το γεγονός ότι η κα Φουντεδάκη έχει θητεύσει ως αντιπρόεδρος επί ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη Αρχή, αλλά και ότι ήταν εκ των συντακτριών του νόμου για την ισότητα στον γάμο, κάτι που προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter