Πολάκης για Χατζηδάκη: «Ο ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού στη βαλκανική Κολομβία»

Πολάκης για Χατζηδάκη: «Ο ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού στη βαλκανική Κολομβία»

Σφοδρή επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, αποκαλώντας τον «Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού» και θυμίζοντας όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες ολοκλήρωσε με όρους «παράδοσης του δημόσιου πλούτου».

«Αισθάνεται υπερήφανος ο ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού που πούλησε την Ολυμπιακή στον Βγενόπουλο;» διερωτήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και περιέγραψε πως αν κάποιος πάει να κλείσει εσπευσμένα αεροπορικό εισιτήριο για Χανιά, καλείται να πληρώσεις 300 ευρώ.

«Αισθάνεται περήφανος που έδωσε αποζημίωση στον Βασιλάκη της Aegean την περίοδο της πανδημίας;» συνέχισε, ενώ έβαλε στην εξίσωση και τα υπερκέρδη των τραπεζών, τις οποίες «ανακεφαλαιοποίησε ο ελληνικός λαός με το αίμα του».

«Βαλκανική κολομβια λέγεται αυτό το πράγμα» είπε και εξήγησε: «Η παράδοση με αυτούς τους όρους του δημόσιου πλούτου σε 80 οικογένειες που συγκρότησαν καρτέλ λέγεται βαλκανική Κολομβία. Αυτό βιώνουμε…».

Επέκρινε δε τον τρόπο που η ΔΕΗ «σέρνει τον χορό της τεράστιας κερδοσκοπίας», ενώ δεσμεύτηκε πως η υπό συζήτηση στη Βουλή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού στην ΤΕΡΝΑ θα ακυρωθεί από μία «δημοκρατική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» διότι -όπως υπογράμμισε- πρόκειται για «ληστεία δημόσιου χρήματος».

Κλείνοντας, ο κ. Πολάκης θύμισε και το ξεπούλημα του «Ελ. Βενιζέλος» στο ταμείο των Καναδών συνταξιούχων, κατηγορώντας τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών πως «το μόνο που έχει μάθει στη ζωή του είναι να ξεπουλάει» τη στιγμή που «δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα».

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Απειλητικά email από τους Χούθι σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες – «Ετοιμαστείτε να δεχθείτε επίθεση»

Ευρωβαρόμετρο: Άλυτος γρίφος η ακρίβεια για τους Έλληνες – Απαισιοδοξία για το μέλλον

Μέση Ανατολή: Και τώρα που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου;

Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Φον ντερ Λάιεν: Μετά τους λύκους υπαναχωρεί και στην προστασία των δασών προκαλώντας τους οικολόγους

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter