«Σας άκουγε όλους, μας άκουγε όλους» είπε απευθυνόμενος τόσο στους βουλευτές της πλειοψηφίας όσο και σε αυτούς της αντιπολίτευσης για τον «επισυνδεδεμένο» πρωθυπουργό ο Παύλος Πολάκης, ενώ εξήγησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να ξέρει τον πολιτικό σχεδιασμό των αντιπάλων του, τις πληροφορίες που γνώριζαν οι δημοσιογράφοι, όπως επίσης «τι κινήσεις επιχειρηματικές γίνονται και να παίρνει… θέση». «Αλλά έσπασε το καπάκι του παρασιτικού παρακράτους» πρόσθεσε.
Ο πρώην υπουργός ξεκίνησε σχολιάζοντας ειρωνικά την παρουσία του μόνου εκπροσώπου της κυβέρνησης στα υπουργικά έδρανα, Γιώργου Κώτσηρα. «Ποινή εκτίεις, έχεις τη συμπαράστασή μου!» είπε και ρώτησε τι θα γινόταν αν το καλοκαίρι του 2018 έβγαινε στη δημοσιότητα ότι Τσίπρας και Ρουμπάτης παρακολουθούσαν την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και τον Γιάννη Πρετεντέρη. «Θα είχε πέσει η κυβέρνηση; Ναι ή όχι;» αναρωτήθηκε.
Στηλίτευσε δε ότι όλοι βουλευτές της ΝΔ επαναλαμβάνουν μονότονα τη φράση «διαχρονικές παθογένειες της ΕΥΠ», ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για «την ΚΥΠ της ΕΡΕ του ΄50, τη Χούντα των συνταγματαρχών, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Μαυρίκη και Γρυλλάκη και ενός ακόμα Μητσοτάκη με τον Κοντολέοντα και τον Δημητριάδη».
Εν συνεχεία, επισήμανε ότι η ΝΔ δεν ανήλθε στην εξουσία για να φέρει την αξιοκρατία, αλλά για να φτιάξει έναν σκληρό μηχανισμό παρακολούθησης και νομής του δημόσιου χρήματος, θυμίζοντας πως στη «Μαξίμου ΑΕ» πέρασαν την πρώτη μέρα η ΕΥΠ, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ.
Η αστική τάξη, το Μαξίμου και το μερτικό
«Η αστική τάξη της χώρας και οι ολιγάρχες αρχίζουν να αντιμετωπίζουν το Μαξίμου όχι ως πολιτικό διαχειριστή, αλλά ως συνεταίρο που θέλει μερτικό στις δουλειές. Αυτό συμβαίνει πλέον» συμπέρανε, χαρακτηρίζοντας το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων «κορυφή του παγόβουνου του παρασιτικού παρακράτους».
«Έχουν γίνει πιο πλούσιοι από τους ολιγάρχες του Πούτιν»
Κλείνοντας, διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα ξοδεύει κάθε μήνα 1,5 με 2 δισ. ευρώ καθε μηνα για να επιδοτεί τους λογαριασμούς από τη φορολογία, πριμοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τους παραγωγούς ενέργειας, αφού αρνείται να πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες για να ρυθμίσει τη συγκεκριμένη αγορά.
«Αν αφήνατε αυτά τα λεφτά, θα είχαμε πάρει πίσω τη ΔΕΗ» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας πως με τον τρόπο αυτόν «θα ελέγχαμε τη χονδρική τιμή και δεν θα αφήνουμε να κονομάνε οι τέσσερις – πέντε ιδιώτες πάροχοι που έχουν γίνει πιο πλούσιοι από τους ολιγάρχες του Πούτιν, συν οι άλλοι δύο του πετρελαίου Motor Oil και ΕΛΠΕ»