Πολάκης για κεντροαριστερά: «Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων, εγώ θέλω θέσεις» (Video)

Πολάκης για κεντροαριστερά: «Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων, εγώ θέλω θέσεις» (Video)

«Για μένα δεν έχει κανένα νόημα μία κουβέντα περί Κεντροαριστεράς γενικώς αν δεν έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο σύγκρουσης με τα καρτέλ ενέργειας, τροφίμων και καυσίμων», είπε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στo Attica TV και τη Μ. Δούση, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου.

«Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων, εγώ θέλω την αρένα των θέσεων» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Εγώ δεν είμαι με τη σύγκληση, a priori. Θέλω ένα πρόγραμμα, το οποίο θα συγκροτεί ένα νέο κοινωνικό, λαϊκό συμβόλαιο, ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο πρέπει να υπηρετήσει κατ’ αρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός της αντιπολίτευσης, καλώντας και όποιον θέλει να συμπράξει προς αυτή την κατεύθυνση».

Πάντως, με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τόνισε ότι «ο κόσμος έδειξε ότι πρέπει να φύγει ο Μητσοτάκης […] Χρειάζεται μία σοβαρή απάντηση. Αυτή η σοβαρή απάντηση δεν θα υπάρξει αν πούμε ότι θα βγει στη θέση του Ανδρουλάκη κάποιος άλλος, στη θέση του Κασσελάκη κάποιος άλλος. Θέλω ένα πρόγραμμα που θα συγκροτεί ένα νέο λαϊκό, κοινωνικό συμβόλαιο».

Τα λάθη του Κασσελάκη

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε και στα λάθη που θεωρεί ότι έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης προεκλογικά.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν αξιοπρεπές αλλά όχι καλό και ήρθε μετά από δύο διασπάσεις. Θεωρώ ότι είχαμε μία αρκετά καλή διατύπωση θέσεων σε μία σειρά από ζητήματα. Τα λάθη του Κασσελάκη είναι η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του πως το λένε, επιλογής συντρόφου κλπ. Για εμένα αυτά τα δύο πράγματα μας κόστισαν εκλογικά και θεωρώ ότι το έχει κατανοήσει και θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Η πολιτική δεν είναι one man show. Και η πολιτική γραμματεία και η κεντρική επιτροπή και το συνέδριο πρέπει να αναδείξει με συγκεκριμένο και μη αμφισβητήσιμο τρόπο και την ηγετική ομάδα και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν συγκεκριμένους ρόλους. Δεν μπορώ να αποκλείσω και άλλη διάσπαση έτσι όπως βλέπω κάποιες κινήσεις».

Κριτική στους 87

Με αφορμή το κείμενο των «87» είπε: «Βιαστήκανε λίγο. Να το πω λίγο ήπια, δεν τους αξίζει. Θα περίμενα μία πιο σοβαρή γραμμή για ορισμένους που υπογράφουν εκεί», ενώ για «τον φίλο του», όπως τον χαρακτήρισε, Χρήστο Σπίρτζη, είπε ότι «έχει πάρει τον κατήφορο».

«Έσκαβαν τον λάκκο του Τσίπρα»

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης είπε ότι έχει να μιλήσει μαζί του από την επόμενη ημέρα των εκλογών του Μαΐου του 2023. Ο βουλευτής Χανίων ανέφερε πως ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «να κάτσει στη θέση του και να δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος».

Ωστόσο, επεσήμανε πως «υπήρχαν κάποιοι που έσκαβαν λάκκο για να προωθήσουν συγκεκριμένους ανθρώπους» και οι οποίοι τον ώθησαν προς την παραίτηση.

«Τώρα δείχνει να εμπλέκεται», σημείωσε ο Παύλος Πολάκης, κάτι που θεώρησε λάθος κίνηση…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter