Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβαίνω για να χάσω (Videos)

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβαίνω για να χάσω (Videos)

Και αυτοκριτική περιλάμβανε η συνέντευξη του Παύλου Πολάκη, πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου στις εσωκομματικές προεδρικές εκλογές στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «One» και στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

«Είναι δικό μου λάθος. Είναι και δικό μου λάθος και δεν έχω πρόβλημα να το πω. Ο άνθρωπος πρέπει να αναγνωρίζει και τα λάθη του, όπως και τα σωστά του» είπε ο Παύλος Πολάκης στην αναφορά του Τάκη Χατζή πως «σας τον χρεώνουν τον Κασσελάκη».

Αναφερόμενος στην συνέχεια στο πως γνώρισε τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης είπε ότι «τον είχα γνωρίσει τον Οκτώβριο του 2022 ως ομογενή και νέο επιχειρηματία που ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά. Τον γνώρισε ο Αλέξης Τσίπρας και τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο ως ομογενή» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

«Δεν κατεβαίνω για να χάσω» – «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ»

Στην ερώτηση αν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, τι θα κάνει ο ίδιος, η απάντηση του Παύλου Πολάκη ήταν σαφής:

«Έχω ήδη δηλώσει ότι εγώ ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλω μια κυβερνώσα αριστερά.»

«Δεν κατεβαίνω, για να χάσω», σημείωσε ενώ αποκάλυψε ότι ήδη από το 2021 είχε εκφράσει διαφωνίες για την πορεία του κόμματος. «Εγώ θέλω την μαζική συμμετοχή. Θέλω τη συμμετοχή».

Ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «αν ο κόσμος έρθει μαζικά ,εγώ δεν φοβούμαι», βλέποντας μάλιστα ότι ο δημόσιος λόγος του έχει διείσδυση «από τους τίμιους κεντροδεξιούς μέχρι την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Πώς νομίζετε ότι πήρα το δήμο Σφακίων;» διερωτήθηκε.

Γιατί δεν στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου

Απάντηση και για το κριτήριο με το οποίο στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου και των «53» έδωσε ο Παύλος Πολάκης:

«Τους θεωρούσα υπεύθυνους για την όχι σκληρή γραμμή αντιπολίτευσης στην ΝΔ. Και γι αυτό τον στήριξα στις εκλογές μετά. Είχε πει ότι θα υπάρχει πολιτικό επιτελείο συγκεκριμένη γραμμή κλπ. Ούτε επιτελείο υπήρξε ούτε πολιτική γραμμή. Τα σκέπασε όλα η εικόνα της προσωπικής του υπερπροβολής, της ιδιοσυγκρασίας του, του πλούτου», όπως είπε. «Θεωρούσε ότι έτσι θα προχωρούν τα πράγματα» υποστήριξε για τον Στέφανο Κασσελάκη, για να συμπληρώσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πως «δεν μπορεί να χάνει η ΝΔ 1,1 εκατ. ψήφους και εμείς 300.000.»

«Έβαλα πλάτη όσο ελάχιστοι για τον Τσίπρα»

«Εγώ τον Αλέξη τον πίστεψα, ήταν από τους λόγους που πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ, έβαλα πλάτη όσο ελάχιστοι στη σύγκρουση με τη διαπλοκή και στο να στήσουμε ένα σύστημα Υγείας στα πόδια του που το πήραμε από μία μνημονιακή κακομοιριά, καταστροφή. Είμαι περήφανος γι αυτό»

»Εγώ με τον Αλέξη Τσίπρα διαφώνησα σε πάρα πολλά πράγματα από το 2021 και μετά και φάνηκε το 2023. Δεν θα στήσω στον τοίχο να πυροβολήσω τον πρώτο άνθρωπο της Αριστεράς μετά τον πόλεμο που είπε ”πάμε να κυβερνήσουμε”», όπως παρατήρησε, «”σε αντίθεση με το ΚΚΕ”».

Και πρόσθεσε: «τις ανέλαβε τις ευθύνες του και παραιτήθηκε ο Αλέξης. Άλλοι δεν παραιτήθηκαν» 

Ερωτηθείς για τα αίτια της συντριπτικής ήττας του 2023, ο κ. Πολάκης περιέγραψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ακολουθήσει λανθασμένη πολιτική στρατηγική, με στόχο «να μην φοβίσουμε τους κεντρώους».

Όπως είπε, «ένα τεράστιο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ» στα ηγετικά του κλιμάκια εκτιμούσε πως «ο Μητσοτάκης θα πέσει σαν ώριμο φρούτο», χαρακτηρίζοντας ως άτονη την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος. Επικαλούμενος υποθέσεις που είχε αναδείξει στον Τομέα Διαφάνειας της Κουμουνδούρου, «είδατε εσείς να αποτελούν αυτά κεντρικό στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ; Πολλοί σύντροφοί μας το θεωρούσαν σκανδαλολογία», σχολίασε, αθροίζοντας, επιπλέον, στα αίτια της ήττας και το γεγονός ότι «βγαίναμε εμείς με τη γραμμή της απλής αναλογικής». «Αντί να ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας βγάλει πρώτη δύναμη», εμείς λέγαμε ότι θα κάνουμε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις «και αυτοί μας φτύνανε», σημείωσε.

 

Χρειάζεται μια Δημόσια Τράπεζα

«Τέσσερα δισ. το χρόνο φεύγουν από τις τσέπες των ανθρώπων και μπαίνουν σαν κέρδη στις τράπεζες. Γιατί; Έχουν τεράστιες χρεώσεις σε όλες τις συναλλαγές και δεύτερον έχουν τεράστια απόσταση ανάμεσα στα επιτόκια χορηγήσεων. Εάν μία τράπεζα δεν είναι υπό δημόσιο έλεγχο να ρίξει το ρυθμό στην ορχήστρα (…). Πρέπει να έχω το έλεγχομιας τράπεζας. Δεν υπάρχουν κρατικές τράπεζες στην Ευρώπη; »

Για να προσθέσει:

«Ρυθμίσαμε το χρέος. Μέχρι το ’32 έχουμε καθαρό διάδρομο. Γι αυτό χορεύει και ο Μητσοτάκης και ετοιμάζει την καινούργια χρεοκοπία το ’32, αν τον αφήσουμε άλλα 4 χρόνια»

 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Στο προφίλ του στο facebook ο Παύλος Πολάκης επαναλαμβάνει το πρόγραμμα που θέλει να εκφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Το πρόγραμμα που θέλω να εκφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και εν δυνάμει κυβερνώσα δύναμη!

Εγώ θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση και ως εν δυνάμει κυβερνώσα δύναμη, να εκφωνήσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή και αυτούς που κυβερνούν και πίνουν το αίμα αυτής της χώρας, προς όφελος της μισθωτής εργασίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της μικρομεσαίας αγροτιάς και της νέας γενιάς. Αυτό θέλω εγώ.»

Διαβάστε επίσης:

Ισορροπίες τρόμου στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ετοιμάζει «οδυνηρό» πλήγμα – Νέες απειλές για «ισχυρότερη απάντηση» από το Ιράν

Επαιξε κι έχασε ο Ζελένσκι με τη… λίστα της ειρήνης – Δεν έπεισε τους δυτικούς συμμάχους το «σχέδιο νίκης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter