Πολάκης: Χωριστές δίκες για κάθε σκάνδαλο στην Υγεία, για να μη χαθούν όλα όπως με τη Siemens

«Αν γίνει μόνο ένα δικαστήριο για τα σκάνδαλα στην Υγεία, θα χαθούν όλα, όπως με την Siemens, που δικάζεται τόσα χρόνια μετά με δικογραφία 2 εκατ. σελίδων, είναι και αυτός ένας τρόπος να το κρύψουν», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Μόνο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως ανέφερε – μιλώντας «Στο Κόκκινο» – εκτός από τους διορισμούς με δημόσιο χρήμα σαν αυτούς στο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη, υπάρχουν υποθέσεις σκανδάλων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος, την αγορά των εμβολίων με το δάνειο του ΚΕΕΛΠΝΟ, που «ακουμπά» Αβραμόπουλο, Πιερουτσάκο και Καλογερόπουλο, την αγορά του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ με εντελώς φωτογραφική προκήρυξη, τις θερμικές κάμερες, την τέσσερις φορές αποπεράτωση του ΚΕΔΥ της Βάρης, την ιστορία ΟΚΑΝΑ-ΚΕΕΛΠΝΟ που ο κ. Λοβέρδος και η κ. Μαλλιώρη είναι σαφώς από πίσω, την διαφημιστική δαπάνη και τις 874 συμβάσεις με διάφορες εταιρείες και ανύπαρκτα site που αφορούν και την σύζυγο Στουρνάρα.

«Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΥΥΠ κ. Ευαγγελάτος που τοποθετήθηκε στη θέση του από την Νέα Δημοκρατία και τον διατηρήσαμε μέχρι και σήμερα, επιβεβαίωσε πλήρως το σύνολο των καταγγελιών που έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα για το πόσο κόστισαν στον ελληνικό λαό τα σκάνδαλα στην Υγεία», είπε ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι η κατάθεσή του θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα για το διάστημα 2010-2015 (η αρχική αφορούσε το διάστημα ως το 2010).

«Το σημαντικό που είπε είναι ότι υπάρχει σήμερα η πολιτική επιλογή και η πολιτική κάλυψη να χτυπηθεί αυτό το φαινόμενο, να αποκαλυφθεί, να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, να ζητηθούν πίσω τα χρήματα, να φυλακιστούν αυτοί που τα έφαγαν, έχουν έτσι απελευθερωθεί οι ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους», υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.

Αυτός ο «άνθρωπος του Σαμαρά» δεν έφυγε, «διώξαμε αυτούς που έπρεπε να διώξουμε, όπως τον διοικητή του Λαϊκού που μέχρι και δέκα λεπτά πριν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η απόλυσή του, υπέγραφε εντάλματα πληρωμής του εργολάβου καθαριότητας … την ίδια στιγμή που οι καρκινοπαθείς δεν είχαν φάρμακα, ενώ το ταμείο του Λαϊκού είχε 10-12 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που οργίαζε το κύκλωμα που και αυτό αποκαλύφθηκε», είπε ο υπουργός, «βγαίναν όλοι και έλεγαν για ελλείψεις αντικαρκινικών φαρμάκων στο Λαϊκό, για τους αιματολογικούς ασθενείς, για τους ασθενείς με AIDS … και από κάτω η συμμορία να αλωνίζει … ναι, αυτούς τους διώξαμε και κάναμε πολύ καλά, αυτούς και πολλούς άλλους».

Ο κ. Πολάκης ανέφερε επίσης ότι το σχετικό πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ, «το πρώτο από τα πολλά … έφτασε επιτέλους στον εισαγγελέα και ετοιμάζεται η άσκηση διώξεων».

Η Δικαιοσύνη πρέπει να επιταχύνει, γιατί το υλικό είναι πάρα πολύ, πολλές υποθέσεις, έχουν φάει και τα πόμολα από τις πόρτες, ό,τι και να σηκώσεις βλέπεις κάτι καινούργιο. Ο ελληνικός λαός περιμένει να αποδοθούν ευθύνες και η κυβέρνηση απλώς αποκαλύπτει, παραπέμπει και ασκεί τις πειθαρχικές διώξεις που προβλέπονται, ούτε φυλακίζει ούτε τιμωρεί.

Όπως είναι πολλές οι υποθέσεις σκανδάλων με υπερτιμολογήσεις, «το ίδιο και στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι ένα το σκάνδαλο. Δεν είναι μόνο οι διορισμοί με δημόσιο χρήμα στο όνομα χορηγιών που έκανε ο κ. Γεωργιάδης τους τελευταίους πολλούς και τους πήρε στο γραφείο του για να δουλεύουν για ασθενείς με AIDS», συνέχισε ο κ. Πολάκης, είναι επίσης:

  • το σκάνδαλο που αφορά τον μοριακό έλεγχο του αίματος
  • το σκάνδαλο που αφορά την αγορά των εμβολίων και το δάνειο του ΚΕΕΛΠΝΟ, που φτάνουν και “ακουμπούν” στον κ. Αβραμόπουλο, στον κ. Πιερουτσάκο, στον κ. Καλογερόπουλο, που πρέπει να αποδοθούν, δεν είναι για να κουκουλωθούν
  • η αγορά του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ με μία εντελώς φωτογραφική προκήρυξη, σκάνδαλο από μόνη της
  • οι θερμικές κάμερες
  • είναι η τέσσερις φορές αποπεράτωση του ΚΕΔΥ της Βάρης
  • η ιστορία ΟΚΑΝΑ-ΚΕΕΛΠΝΟ που ο κ. Λοβέρδος και η κ. Μαλλιώρη είναι σαφώς από πίσω, τέσσερα χρόνια πηγαινοέρχεται ανάμεσα σε εισαγγελείς και ελεγκτές, για να προφυλάσσουν κάποιοι τον κ. Λοβέρδο
  • η ιστορία για την διαφημιστική δαπάνη πολλών χρόνων και του 2014 συγκεκριμένα, 874 συμβάσεις με διάφορες εταιρείες και ανύπαρκτα site, μαύρο πολιτικό χρήμα, που έκαναν οι κ.κ. Γεωργιάδης και Βορίδης, αφορούν και την γυναίκα του κ. Στουρνάρα, αρχιτραπεζίτη της χώρας και σύμβουλου της Novartis παλαιότερα. 

Ο κ. Πολάκης προέκρινε την πιθανότητα να υπάρξουν διαφορετικά δικαστήρια για κάθε μία υπόθεση, «γιατί αν φτάσουμε σε ένα μόνο δικαστήριο, θα χαθούν όλα, όπως με την Siemens τώρα, που έφτασε να δικάζεται μετά από τόσα χρόνια, όταν έφτασε η δικογραφία τα 2 εκατ. σελίδες. Είναι και αυτός ένας τρόπος να το κρύψουν».