Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση στηρίζεται αποκλειστικά στην επικοινωνία και στην ωραιοποίηση της εικόνας της για να στηρίξει την ταξική πολιτική της.
Αυτό έκανε πριν τις εκλογές, αυτό έκανε στην προεκλογική περίοδο, αυτό κάνει και τώρα.
Και δεν αφορά αυτό μόνον τις λίστες Πέτσα, τα χρήματα προς τους καναλάρχες, τις απευθείας αναθέσεις και τα χιλιάδες τρολ στο διαδίκτυο, αλλά όπως φαίνεται και τα «διαφανή» λεφτά που ξοδεύονται καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα για να «διαφημίσουν» το έργο της και το έργο των στελεχών της.
Την πρωτοκαθεδρία μάλλον κατέχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος – αν διαβάζουμε σωστά στα δημόσια στοιχεία που παρέχει το Facebook – έχει ξοδέψει συνολικά σε δύο χρόνια 102.954 ευρώ στην προώθηση της σελίδας του και των δράσεών του μέσα από την προώθηση των σχετικών αναρτήσεων (ο λογαριασμός του είχε δημιουργηθεί το 2008).
Όπως φαίνεται και στα άλλα στιγμιότυπα οθόνης που δημοσιεύουμε, κάθε ανάρτηση χρειάζεται «σπρώξιμο» ώστε να έχει απήχηση ρίχνοντας χρήματα και πολλαπλασιάζοντας τη «διαφήμιση» του χρήστη.
Αυτά είναι γνωστά στα κοινωνικά δίκτυα, που λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς.
Μόνον που το ερώτημα που τίθεται όταν ρίχνουν μερικές 100άδες ευρώ για μια ανάρτηση που αφορά τις «δράσεις» της κυβέρνησης και των υπουργών, από τις αλλαγές σε ένα νόμο, ως την κατεδάφιση στο Ελληνικό, είναι ποιος πληρώνει το μάρμαρο.
Πραγματικά, σε καιρούς πανδημίας, με εργαζόμενους ακόμα σε αναστολή, με άλλους να μην ξέρουν αν αύριο θα έχουν τη δουλειά τους και με επιχειρήσεις να κλείνουν, είναι αναγκαίο να σπαταλώνται χιλιάδες ευρώ σε διαφήμιση των αναρτήσεων;
Για να μην μιλήσουμε για τις ανάγκες στο ΕΣΥ και παντού…
Προφανώς δεν φτάνουν ούτε οι λίστες Πέτσα, ούτε τα χρήματα προς τους καναλάρχες καθώς προτιμούν να επηρεάσουν τα κοινωνικά δίκτυα που ιδιαίτερα τελευταία τους περνάνε γενεές δεκατέσσερις…
Ίσως και γι αυτό προσπαθούν να τα επηρεάσουν όσο μπορούν ρίχνοντας χρήματα.
Αλλά το ερώτημα που τίθεται παραμένει:
Αν είναι δικά τους, μπορούν να τα σπαταλούν ελεύθερα. Αν είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό, πως σπαταλούν τέτοια ποσά.
Και αν είναι νόμιμο, είναι και ηθικό;
Υ.Γ. Αυτά τα χρήματα αφορούν ένα λογαριασμό, σκεφτείτε ανά υπουργείο, άτομα, οργανισμούς και πάει λέγοντας…