Ποιος ήταν ο Ιμπραχίμ Ακίλ που έγινε στόχος του Ισραήλ στην επίθεση στην Βηρυτό

Ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ, μαζί με άλλα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Χεζμπολάχ, ήταν ο στόχος του σημερινού αεροπορικού πλήγματος στην Βηρυτό. Ο Ακίλ ήταν ο δεύτερος της τάξη στην διοίκηση του ένοπλου τμήματος της Χεζμπολάχ, πίσω από τον Φουάντ Σουκρ, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα τον Ιούλιο.

Δέκα ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ σκοτώθηκαν στην Ισραηλινή επιδρομή σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF.

Ο Ακίλ, ήταν γνωστός και ως Τάχσιν και ήταν στέλεχος του ανώτατου στρατιωτικού οργάνου της Χεζμπολάχ, του Συμβουλίου Τζιχάντ. Ήταν επίσης επικεφαλής της επίλεκτης δύναμης Αλ Ραντουάν, της κορυφαίας στρατιωτικής μονάδας της οργάνωσης.

Η Δύναμη Ραντουάν δημιουργήθηκε μετά τον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου το 2006 και στόχος της σύστασης της είναι να ενισχύσει τις επιθετικές δυνατότητες της Χεζμπολάχ. Η μονάδα είναι κυρίως υπεύθυνη για τον χερσαίο πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων αποστολών υψηλού ρίσκου, όπως η διείσδυση στο ισραηλινό έδαφος.

Στη δεκαετία του 1980, ο Ακίλ ήταν βασικό μέλος του τρομοκρατικού πυρήνα της Χεζμπολάχ, της Οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία είχε ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό τον Απρίλιο του 1983, όπου σκοτώθηκαν 63 άνθρωποι, και στους στρατώνες του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 1983, όπου σκοτώθηκαν 241 Αμερικανοί. Έκτοτε ο Ακίλ βρισκόταν στην λίστα με τους καταζητούμενους τρομοκράτες και μάλιστα είχε επικηρυχθεί πρόσφατα με 7 εκατομμύρια δολάρια. Οι ΗΠΑ τον είχαν κηρύξει ως  Παγκόσμιο Τρομοκράτη το 2019 ως αποτέλεσμα της εμπλοκής του σε πολλαπλά τρομοκρατικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής εθνικών αξιωματούχων τη δεκαετία του 1980.

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα χαλιά των 18.000 ευρώ που πήρε στο υπουργείο με απευθείας ανάθεση η Κεφαλογιάννη (Photos)

«Απηύδησε» μέχρι και ο Πορτοσάλτε με τα χαλιά της Κεφαλογιάννη (Video)

Όλγα Κεφαλογιάννη: Πάρτι απευθείας αναθέσεων για χαλιά, ταπετσαρίες, κουρτίνες και… coffee table

Από… μαλλί και μετάξι! Με δύο χαλιά της Μοιραράκη αξίας 18.000 ευρώ η διακόσμηση του γραφείου της Όλγας Κεφαλογιάννη

Απάνω σε χαλιά, σε ακριβά χαλιά

Σύγχυση Μαρινάκη για τα χαλιά της Κεφαλογιάννη: «Πρέπει να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των φορολογούμενων»

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προκλητική απάντηση για τα χαλιά των 17.980 ευρώ – «Αναγκαία η άριστη φιλοξενία των επισκεπτών»