Ποιοι είναι οι «άριστοι» Διοικητές της ΔΥΠΑ με τα ευαίσθητα αυτιά που σκορπούν τα χρήματα για την αγορά πανάκριβων ηλεκτρικών συσκευών

Ποιοι είναι οι «άριστοι» Διοικητές της ΔΥΠΑ με τα ευαίσθητα αυτιά που σκορπούν τα χρήματα για την αγορά πανάκριβων ηλεκτρικών συσκευών

Στη χώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτουργεί σαν ιδιοκτήτης της και διαχειρίζεται τον κρατικό κορβανά με απευθείας αναθέσεις, είναι λογικό οι κάθε λογής «αυλικοί» να συμπεριφέρονται κατ’ ανάλογο τρόπο. Δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος για τα πεπραγμένα της υπουργού Ολγας Κεφαλογιάννη για τις πανάκριβες «επενδύσεις» με τα λεφτά του κράτους σε περσικά χαλιά και πανάκριβα ταξίδια με πανάκριβα δώρα. Όμως δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη που σκορπά κρατικό χρήμα σε καιρούς φτωχοποίησης λόγω αισχροκέρδειας της κοινωνίας.

Όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων της ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ), τα ευαίσθητα αυτιά του διοικητή Σπύρου Πρωτοψάλτη δεν μπορούν να ανεχτούν παρά ακουστικά που κοστίζουν πάνω από 200 ευρώ! Έτσι με την με αριθ. 5747/121/25-10-2022 απόφαση του ΔΣ του τότε ΟΑΕΔ, θεωρήθηκε ως αναγκαιότητα, να ξοδέψει η ΔΥΠΑ το ποσό των 204,6 ευρώ ώστε να αγοραστούν προς κάλυψη των αναγκών που αφορούν στα ευαίσθητα αυτιά του κου Πρωτοψάλτη, ακουστικά Bluetooth! 

Ποιος είναι ο κος Πρωτοψάλης 

Βέβαια αυτή η ευαισθησία του κου Πρωτοψάλτη που δεν ανέχεται άλλη προσφώνηση πέρα από αυτή του δόκτορα, πληρώνεται από τα χρήματα της ΔΥΠΑ! Ο κος Πρωτοψάλτης, «καρφώθηκε» στη ΔΥΠΑ από το σύστημα Μάξιμου ήδη από τον Αύγουστο 2019. Έκτοτε αν και όλοι οι υπουργοί ήθελαν την αλλαγή του, εκείνος με «εντολή» Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αμετακίνητος. Τελευταίο του «επίτευγμα», ήταν το ότι κατάφερε, να ρίξει έξω τη ΔΥΠΑ κατά 711 εκ ευρώ το 2023! Αναλυτικότερα  στον προϋπολογισμό του φορέα για το έτος 2023 είχε εκτιμηθεί… πλεόνασμα 163.000.000€ και τελικά καταγράφηκε έλλειμμα 548.655 εκ ευρώ!

Ουδείς γνωρίζει πως συνέβη και που έχει πάει αυτός ο πακτωλός χρήματος (άλλωστε στο φέουδο Ελλάδα ούτε ο κυβερνήτης Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε οι «αυλικοί» του, απαιτείται να δίνουν λογαριασμό για το πως ξοδεύεται το κρατικό χρήμα). Μάλιστα για να γνωρίζουμε το προφίλ του αρίστου αρκεί να αναφέρουμε ότι διορίστηκε στη θέση του Διοικητή χωρίς να έχει αναγνωριστεί το διδακτορικό του Δίπλωμα από τον Διεπιστημονικό Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.). Φήμες θέλουν τη Μαξίμου ΑΕ να επιβάλλει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής με το ν.4957/2022, ώστε να «περάσει» αυτός ο ακαδημαϊκός τίτλος του «άριστου» της ιδιωτικής εκπαίδευσης «δόκτορα»…

Ουδείς γνωρίζει αν αυτός ο ακαδημαϊκός τίτλος έχει αναγνωριστεί και κατατεθεί αρμοδίως. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για δόκτορα που έχει αποκτήσει όλους τους ακαδημαϊκούς του τίτλους στις ΗΠΑ και ανέλαβε «δράση» χωρίς αναγνώριση των πτυχίων του! 

 

Τα ακριβά γούστα των υποδιοικητών

Όμως έχουμε και άλλους «άριστους» με θητεία στο κόμμα της ΝΔ που έχουν ακριβές απαιτήσεις (πάντα ξοδεύοντας χρήματα των φορολογουμένων) και σίγουρα ευαίσθητα αυτιά! Ο λόγος για τους υποδιοικητές της ΔΥΠΑ, Γιώργος Καραχάλιο και Γιαννούλα Χορμόβα. Εκείνοι κατέστρεψαν και μάλιστα ταυτόχρονα (!) ολοσχερώς την περιουσία της ΔΥΠΑ που αφορά στα κινητά τηλέφωνα που τους είχαν χορηγηθεί. Βέβαια τέτοιοι άριστοι υποδιοικητές δεν θα μπορούσαν να έχουν κινητό που αγοράζουν οι κοινοί θνητοί. Ας μην ξεχνάμε ότι συμπαρίστανται στον «δόκτορα» Πρωτοψάλτη στο να γιγαντώσει το έλλειμα τη ΔΥΠΑ! Ετσι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αντικαταστήσει, λόγω ταυτόχρονης ανεπανόρθωτης βλάβης τα κινητά των δυο υποδιοικητών δαπανώντας το δυσθεώρητο ποσό των 3.100 ευρώ, ήτοι 1.550 ευρώ για το κάθε κινητό τηλέφωνο (!). 

Άριστοι στις κομματικές διασυνδέσεις

Ωστόσο έχει αξία να δούμε ποιος είναι ο κος Καραχάλιος. Προσπαθεί να κάνει καριέρα πολιτικού, καταλαμβάνοντας, όποτε υφίσταται κυβέρνηση της ΝΔ, δημόσιες θέσεις. Από την άλλη η κα Χορμόβα ξεχωρίζει για την τοποθέτηση της στη θέση της Γενικής Γραμματέως  στο Δήμο Καρπενησίου επί εποχής Κώστα Μπακογιάννη (άξιο μέλος του περίγυρου της Αγίας Οικογένειας δηλαδή). Βέβαια και εκείνη, όποτε υφίσταται Κυβέρνηση ΝΔ καταλαμβάνει δημόσιες θέσεις. Ετσι έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και έχει υπηρέτησει (πάντα τοποθετημένη) ως διευθύντρια του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά. Αν σε κάτι έχει ξεχωρίσει είναι στο ότι το 2020 χαρακτήρισε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.), συλλήβδην τεμπέληδες τους υπαλλήλους των ΚΕΠ ενώπιον Δικαστηρίου  Προφανώς ομνύει στους νόμους της αγοράς όταν πρόκειται για τους άλλους. Εκείνη μπορεί να είναι κρατικοδίαιτη. 

Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στη ΔΥΠΑ, αυτοί οι τρεις «άριστοι» που έχουν βουλιάξει το φορέα (πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το έλλειμμα των 548 εκ ευρώ;) καταγγέλλονται από το Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ (ΠΑΝΣΥΠΟ) που διαπιστώνει για τους διοικούντες της ΔΥΠΑ ότι «ο μισθός που λαμβάνουν δεν τους επαρκεί και χρειάζεται το Δημόσιο να τους πληρώνει ακόμα και την αγορά των συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Όσο και εάν αναζητήσαμε στο διαδίκτυο παρόμοιες αποφάσεις, άλλων Υπηρεσιών του Δημοσίου, δεν κατέστη δυνατόν να τις βρούμε».

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις μετα την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Πακιστανός μετανάστης νεκρός ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα – Εικόνες-σοκ

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Τρεις φορές σε μια εβδομάδα κάλεσαν το ΕΚΑΒ για άγρια τραυματισμένους κρατούμενους

ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: «Να διερευνηθεί πιθανό ρατσιστικό κίνητρο»

Νέα Αριστερά μετά την αποκάλυψη Documento για τον νεκρό μετανάστη στο ΑΤ: Mην διανοηθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter