Ποιο αγώνισμα φεύγει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ποιο επιστρέφει ύστερα από 128 χρόνια

Ποιο αγώνισμα φεύγει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ποιο επιστρέφει ύστερα από 128 χρόνια

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν επίσημα την περασμένη Κυριακή. Στους Αγώνες του Παρισιού προστέθηκαν για πρώτη φορά αθλήματα, όπως το breakdance , ωστόσο η εμφάνισή του φαίνεται πως ήταν σύντομη καθώς δεν θα το δούμε στους Αγώνες στο Λος Άντζελες σε τέσσερα χρόνια.

Τη θέση του, αναμένεται να πάρει ένα άλλο άθλημα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το κρίκετ είναι ένα από τα πέντε νέα αθλήματα που θα παρουσιαστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 2028. Η ΔΟΕ ενέκρινε τη συμπερίληψη του κρίκετ πέρυσι, μαζί με το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το flag football, το λακρός (εξάρια) και το σκουός.

Θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που το κρίκετ εμφανίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του πριν από περισσότερο από έναν αιώνα. Αυτή τη φορά, η δημοφιλής μορφή T20 θα εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Ινδό θρύλο του κρίκετ Σατσίν Τεντουλκάρ να γιορτάζει αυτή τη «χρυσή ευκαιρία» για άνδρες και γυναίκες παίκτες να επιδείξουν το άθλημά τους στον κόσμο.

«Μετά από αναμονή περισσότερο από έναν αιώνα, το αγαπημένο μας άθλημα επιστρέφει στην Ολυμπιακή σκηνή στο LA28», είπε στο X.

«Αυτό σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής για το κρίκετ, καθώς θα είναι μια χρυσή ευκαιρία για την προώθηση της συμμετοχής και την ανάδειξη νέων ταλέντων από αναδυόμενες χώρες του κρίκετ. Ένα ξεκίνημα για κάτι πραγματικά ξεχωριστό!», κατέληξε.

Πότε ήταν το κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Το κρίκετ επιστρέφει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα για πρώτη φορά από το 1900. Τότε, το Παρίσι φιλοξενούσε τους πρώτους Ολυμπιακούς του, που ήταν μόνο οι δεύτεροι σύγχρονοι Αγώνες μετά την Αθήνα του 1896.

Όσον αφορά το κρίκετ, ήταν απλώς ένας αγώνας ανδρών μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας που παίχτηκε δύο ημέρες μετά την απόσυρση της Ολλανδίας και του Βελγίου. Λαμβάνοντας χώρα στο Vélodrome de Vincennes, έναν χώρο ποδηλασίας, η Μεγάλη Βρετανία κέρδισε τον αγώνα.

Το πρόγραμμα για το κρίκετ T20 θα οριστικοποιηθεί λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028.

Διαβάστε επίσης:

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: «Οι ανάγκες ασθενών για αίμα δεν πάνε ποτέ διακοπές»

Ασκούμενη στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπήρξε η 29χρονη δικηγόρος που συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης

Περνάνε «πριονοκορδέλα» τον Κικίλια: Δεν μπορείς να πας σε ένα από τα 27 σπίτια σου να ξυριστείς; (Video)

Κασσελάκης: «Πρέπει να υπάρξει άμεση αποπομπή του κ. Κικίλια από τον πρωθυπουργό»

Φωτιά στην Αττική: 78 κατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες από τις πρώτες αυτοψίες – 92 συνολικά κτίρια κατεδαφιστέα ή με ζημιές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter