Η ποινή που του επιβλήθηκε, σε δεύτερο βαθμό , είναι χωρίς αναστολή, εξαιτίας προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης. Είναι όμως μετατρέψιμη προς 25 ευρώ την ημέρα ,γεγονός που σημαίνει ότι εάν ο δημοφιλής καλλιτέχνης πληρώσει το ποσόν των 25.000 ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις) δεν κινδυνεύει με φυλάκιση.
Ο Γιώργος Κιμούλης δεν παρέστη στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο του.
Η υπόθεση αφορά σε εταιρεία η οποία συστάθηκε το 2001 για το θέατρο του Γιώργου Κιμούλη που υπήρχε σε μισθωμένο ακίνητο και λειτουργούσε και σαν σχολή.
Στην επίμαχη εταιρεία ήταν μέτοχος και η μητέρα του, η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση.
Στο ακροατήριο ανανnώστηκε έγγραφο από την αρμόδια ΔΟΥ, στο οποίο αναφερόταν ότι είχε μπει σε ρύθμιση των χρεών του, αλλά την έχασε έπειτα από επτά μήνες, καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στη δόση.
«Δεν έχει χρόνο να ελέγξει το επιχειρηματικό σκέλος, λόγω της αφοσίωσής του στη δουλειά του. Το σκέλος αυτό το είχε η μητέρα του και δεν είναι τυχαίο ότι τα προβλήματα άρχισαν μετά τον θάνατό της το 2009. Έχουν δοθεί 107.000 ευρώ για το χρέος. Αν έμπαινε τώρα σε ρύθμιση, θα έπρεπε να δίνει 16.000€ δόση και δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα», υποστήριξε ο συνήγορος του ηθοποιού..
Ως μάρτυρας υπεράσπισής του Γιώργου Κιμούλη εξετάστηκε ο λογιστής του.
O εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την καταδίκη του με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας όπως και στον πρώτο βαθμό.
Τελικά ,το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, χωρίς όμως αναστολή λόγω της προηγούμενης καταδίκης του για ακάλυπτη επιταγή .