Ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για τέσσερις μήνες στον Καραπαπά

Ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για τέσσερις μήνες στον Καραπαπά

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 4 μήνες για εξύβριση στον διαιτητή Δημήτρη Καραντώνη που σφύριξε το ματς των ερυθρόλευκων με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Καραπαπάς απαλλάχθηκε για την απειλή λόγω αμφιβολιών…

Στην απολογία του ο παράγοντας του Ολυμπιακού ζήτησε να τιμωρηθεί για εξύβριση στον διαιτητή, όπως και έγινε, και όχι για απειλή, η οποία τιμωρείται με αποκλεισμό με 3 έως 5 χρόνια.

Ο αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου στην εκδίκαση της υπόθεσης στάθηκε στο γεγονός ότι δεν είναι πρώτη φορά που ο Καραπαπάς κατηγορείται για εξύβριση και ακολούθησε ο εξής διάλογος.

Πρόεδρος: Πόσες φορές με έχετε δει εδώ;

Καραπαπάς: Τρεις.

Πρόεδρος: Είναι όλες για εξύβριση.

Καραπαπάς: Πρώτη φορά όμως, για απειλή.

Πρόεδρος: Αυτό που θα οδηγήσει; Πως το βλέπετε; Δεν είμαστε εδώ για να τιμωρούμε επειδή είμαστε κακοί, έχουμε ένα σκοπό, να μην ξαναγίνεται αυτή η συμπεριφορά.

Καραπαπάς: Εσείς που έχετε πάρει τους φακέλους, σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο που όλοι βρίζουν, πως γίνετε μόνο εγώ να είμαι κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Έχω μια στοίβα, μια ντάνα με υποθέσεις. Εσείς είστε επανειλημμένα κατηγορούμενος για εξύβριση.

Καραπαπάς: Επειδή είμαι στοχοποιημένος. Σας ξαναλέω κρίνετε η ζωή μου, με την κατηγορία της απειλής τελειώνει το ποδόσφαιρο για μένα.

Πρόεδρος: Ναι, αλλά πως θα γίνει αυτό το πράγμα;

Καραπαπάς: Σας καταλαβαίνω, σας κοιτάω στα μάτια, επειδή μπαίνω μπροστά με έχουν στοχοποιήσει, έσφαλα και θέλω να πληρώσω αλλά γι’ αυτό που έκανα. Με ενδιαφέρει η αλήθεια, να πούμε την αλήθεια, όχι να πληρώσω κάτι άλλο.

Καραπαπάς: «Δεν του είπα «θα δεις τι θα πάθεις»

«Παρά το γεγονός ότι πολλάκις έχω στοχοποιηθεί, επειδή πιστεύω ότι ακούτε μόνο την αλήθεια, ήθελα να έρθω και να πω την αλήθεια.

Δεν μπορούσα να καταλάβω τον λόγο που καλούμε για απειλή. Κινδυνεύω να φύγω από τη δουλειά μου για 3-5 χρόνια, εγώ πεθαίνω για την ομάδα, μου.

Την ώρα εκείνη είχαμε αδικηθεί. Ήμουν μπροστά στη φυσούνα, 4-5 μέτρα από τον διαιτητή και του είπα ότι «ξεφτιλιστήκατε», δεν τον απείλησα, δεν του είπα «θα δεις τι θα πάθεις», το θεωρώ ποταπό, άθλιο να πω κάτι τέτοιο. Εγώ έχω γεννηθεί στα Μανιάτικα.

Πήγα εκεί και μπροστά σε 40 ανθρώπους και του είπα κάποια πράγματα. Αυτός όμως, λέει κάποια πράγματα που δεν του είπα. Στα αποδυτήρια, ζήτησα να τον δω και είπε ότι θα με δεχθεί αργότερα, αν είχε απειληθεί θα το έλεγε αυτό; Δεν το ξέρω αν το έκανε από το στρες, με δόλο ή από την ένταση της στιγμής.

Αυτός ο άνθρωπος με πέντε λέξεις που έχει γράψει πάει να καταστρέψει τη ζωή μου, ήρθα εδώ γιατί έσφαλα. Εκείνη τη στιγμή ξέφυγα το ομολογώ αλλά να πληρώσω αυτό που έκανα, όχι για πέντε λέξεις που δεν είπα».

Έβρισε τον διαιτητή

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο Βασίλης Τοροσίδης. «Ήμουν στον αγωνιστικό χώρο, ήμουν σε όλη τη διάρκεια, όλα αυτά έγιναν στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα έβρισε τον διαιτητή, ξέφυγε, όλοι μπορούμε να ξεφύγουμε κι εγώ έχω ξεφύγει, ήμουν κάτω από ένταση, δεν θυμάμαι πως ακριβώς τον έβρισε. Είχαμε όλοι νεύρα και πάνω απ’ όλα ο Κώστας. Τον ρωτούσε γιατί δεν πήγε στο VAR να δει το γκολ, δεν είχαμε απάντηση. Ο Κώστας στην πορεία τον εξύβρισε αλλά ποτέ μα ποτέ δεν τον απείλησε, ούτε το έχει κάνει παλιότερα αυτό. Αν θέλαμε να κάνουμε κάτι θα μπορούσαμε να το κάνουμε στη φυσούνα, ήμασταν στον αγωνιστικό χώρο, υπήρχαν οι κάμερες…», κατέθεσε ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού και στην συνέχεια είχε τον ακόλουθο διάλογο με τον δικαστή:

Πρόεδρος: Η φράση «θα γαμ…» δεν το είπε;

Τοροσίδης: Δεν τον απείλησε.

Πρόεδρος: Η φράση «θα δείτε τι θα πάθετε» δεν το είπε;

Τοροσίδης: Όχι δεν τον απείλησε ποτέ».

Ετικέτες

Documento Newsletter