Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ πέρασε από τα Ιωάννινα (2-3)

Η ΑΕΚ προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό, με πλασέ του Κριχόβιακ, μετά από γύρισμα του Τσούμπερ και αδράνεια της άμυνας. Ο Ελβετός δημιούργησε και το δεύτερο γκολ, που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου, με σκόρερ τον Ρότα που ξέφυγε ωραία από τον Πίρσμαν.

Ο Περέα μείωσε στο 52’ από ασίστ του Σάλιακα, αλλά η ΑΕΚ «κλείδωσε» ουσιαστικά το ματς στο 69ο λεπτό, όταν η παγίδα του τεχνητού οφσάιντ νικήθηκε από την πάσα του Κριχόβιακ και ο Λιβάι Γκαρσία έδωσε έτοιμο το γκολ στον Αραούχο. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 90’ με νέα συνεργασία Σάλιακα, Περέα και κεφαλιά του δεύτερου, αλλά δεν είχαν χρόνο για να αναζητήσουν την ισοφάριση.

Στο 24ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Σάλιακα για τους γηπεδούχους, αφού ο δημιουργός Περέα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, μετά από έλεγχο του VAR.

Η ΑΕΚ συμπλήρωσε 7 αγώνες αήττητη στους «Ζωσιμάδες», από το 2013 όταν γνώρισε την τελευταία ήττα.

Ο διαιτητής Μανούχος «κιτρίνισε» τους Γκαρντάφσκι, Σάλιακα και Μάνταλο, Σάκχοφ.

Η ΑΕΚ έπαιξε με τους Στάνκοβιτς, Ρότα, Τζαβέλλα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Κριχόβιακ (88’ Σάκχοφ), Σιμάνσκι (78’ Σιμόες), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (83′ Σβάρνας), Μάνταλο, Αραούχο (88’ Ανσαριφάρντ).

Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε για τον ΠΑΣ τους Λοντίγκι, Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα, Πίρσμαν, Καραχάλιο, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (79’ Κόντε), Σνάιντερ (62’ Μορέιρα), Ντομίνγκεθ, Περέα. Ο Ισπανός Κόντε επέστρεψε μετά από απουσία 7 μηνών λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.