Πληθωρισμός: 3,1% στην Ελλάδα τον Αύγουστο, 2,2% στην Ευρωζώνη

Πληθωρισμός: 3,1% στην Ελλάδα τον Αύγουστο, 2,2% στην Ευρωζώνη
(EUROKINISSI)

Παρά το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα μειώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 3,1% τον Αύγουστο, έναντι 3% τον Ιούλιο.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί στο 2,2% τον Αύγουστο του 2024, από 2,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τον Αύγουστο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (4,5%), η Εσθονία (3,4%), η Ολλανδία (3,3%), η Σλοβακία (3,2%) και η Ελλάδα (3,1%).

Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Λετονία (0,9%) και η Φινλανδία, η Ιρλανδία και η Σλοβενία (και οι τρεις 1,1%).

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Αύγουστο (4,2%, έναντι 4% τον Ιούλιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,4%, έναντι 2,3% τον Ιούλιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4%, έναντι 0,7% τον Ιούλιο) και την ενέργεια (-3%, έναντι 1,2% τον Ιούλιο).

Διαβάστε επίσης:

Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Σκιές» για πρακτικές καρτέλ πίσω από τις τιμές των καυσίμων – Ξεκίνησε διαβούλευση εν μέσω θέρους

Τιμολόγια ρεύματος: Νέο ηλεκτροσόκ για τους καταναλωτές – «Πρωταθλήτρια» ακρίβειας η Ελλάδα του Μητσοτάκη

Μητσοτάκης, τραπεζίτες εξαπατούν τους πληγέντες – Υπόσχονται άτοκα αλλά δεν τα δίνουν ποτέ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter