Πλημμύρες Θεσσαλία: Πόντο – πόντο ο εφιάλτης της λίμνης Κάρλας (Video)

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στην περιοχή του Κιλελέρ, με τη δημοτική Αρχή και δη τον ίδιο τον δήμαρχο, Θανάση Νασιακόπουλο, να βρίσκονται επί ποδός για το ενδεχόμενο εκκένωσης σε περίπτωση που το νερό στη λίμνη Κάρλα φτάσει τους 50 πόντους.

Δείτε επίσης: Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Κυβερνητικός εμπαιγμός στις λάσπες – Ανεβαίνει η στάθμη στη λίμνη Κάρλα, συναγερμός στα χωριά (Video)

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί. «Με όλα αυτά που γίνονται μέρα – νύχτα, καταφέραμε έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν τα χωριά» είπε και πρόσθεσε:

«Φτιάξαμε διάφορα μικροφράγματα, ενώ αυτή τη στιγμή το νερό στη λίμνη είναι 49,60 πόντους ύψος και πρέπει να φτάσει στο 50 για να κινδυνεύσουν και θα πλημμυρίσουν τα χωριά».

Αφηγήθηκε δε ότι χθες «έκοψε η εισροή του νερού πάρα πολύ και ανεβήκαμε μόνο 4 πόντους», κρίνοντας ότι «μπορεί και να μη γίνει εκκένωση».

Τούτων δοθέντων, ο δήμαρχος παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την αποφυγή του ενδεχόμενου εκκένωσης, τονίζοντας όμως ότι «υπάρχουν μαζεμένα νερά στην Καρδίτσα και πρέπει να τα ανοίξουν με ρέγουλα για να μην έρθει σε μας μαζεμένο το νερό».