Πλέι οφ Super League: «Αυτοκτόνησε» ο Αρης στο φινάλε (1-1 με τον Ολυμπιακό)

Πλέι οφ Super League: «Αυτοκτόνησε» ο Αρης στο φινάλε (1-1 με τον Ολυμπιακό)

Ιδανικός «αυτόχειρας» ο Αρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει τον ελλιπέστατο Ολυμπιακό (1-1) στην 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και να κρατήσει δικό του το αβαντάζ για τη 2η θέση της βαθμολογίας, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Με τον Ολυμπιακό να έχει εξασφαλίσει από καιρό το πρωτάθλημα, ο Πέδρο Μαρτίνς βρήκε ευκαιρία να δοκιμάσει παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στα ματς του Ολυμπιακού καθώς θέλει και να δει ποιοι από αυτούς θα παραμείνουν στον Πειραιά τη νέα σεζόν αλλά παράλληλα να δώσει ανάσες στους βασικούς παίκτες του ενόψει του τελικού του Κυπέλλου στις 22 Μαϊου.

Έτσι άφησε στον πάγκο τους Σα, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Χασάν, Ελ Αραμπί, Ανδρούτσο, Μπρούμα, ενώ άφησε στην Αθήνα τους Κρίστινσον, Παπσταθόπουλο, Χολέμπας, Λαλά, Μασούρα και φυσικά τον τραυματία Μπα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 78’ μπήκε στο ματς ο νεαρός Καλογερόπουλος ο οποίος στις 26 Ιουλίου κλείνει τα 17 του χρόνια και έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Παρά τις αλλαγές του ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός στο πρώτο μέρος, αφού οι παγκίτες είχαν επιπλέον κίνητρο. Ένα 45λεπτο που οι Πειραιώτες σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια του Άρη, στο 2’ (σέντρα του Ντρέγκερ, λάθος κεφαλιά του Μπελαουάν) και στο 19’ (ατομική προσπάθεια του Κάιπερς που πέρασε και τον Κουέστα). Όμως οι Θεσσαλονικείς ήταν εκείνοι που πέτυχαν το γκολ στο 14’ με περιπετειώδη τρόπο. Πλασέ του Μάνου απέκρουσε ο Τζολάκης, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μάνου, πήρε πορεία προς τα δίχτυα και την έδιωξε ο γκολκίπερ του ολυμπιακού. Η φάση εξετάστηκε από το VAR και τελικά το γκολ καταλογίστηκε αφού η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή…

Στο β’ μέρος ο Άρης γύρισε πίσω να κρατήσει το 1-0 και παράλληλα προσπαθούσε να κλέψει τη μπάλα για να βγαίνει σε αντεπιθέσεις αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει μπροστά να πιέσουν για την ισοφάριση κι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Ραντζέλοβιτς να το πετύχουν. Στο 72’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία σε πλασέ του Σάσα και αντί να γίνει το 2-0, στο 82’ έγινε το 1-1 όταν από έξοχη μπαλιά του Χασάν ο Φορτούνης με δυνατό σουτ έκανε το 1-1. Λίγο έλειψε στο επόμενο λεπτό να γίνει και το 1-2 αλλά το σουτ του Χασάν απέκρουσε ο Κουέστα…

Στο φινάλε το ματς έγινε θρίλερ. Στο 88’ ο Άρης έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν ο Τιάγκο Σίλβα ανέτρεψε τον Ματέο Γκαρσία και οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι αλλά ο Μπρούνο Γκάμα που το εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα άουτ. Και δύο λεπτά αργότερα (90’) ο Γκάμα και πάλι, με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη.

O Ισραηλινός διαιτητής Ρεϊνσρέιμπερ «κιτρίνισε» τον Μπεναλουάν.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης (39’ Ροζ), Μπεναλουάν, Τζέγκο (79’ Ιωάννου), Σάσα, Μαντσίνι (79’ Γκαρσία), Γκάμα, Μπερτόλιο (70’ Σ. Σίλβα), Μάνος (70’ Ματίγια).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ντρέγκερ (77’ Καλογερόπουλος), Σεμέδο, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Τ. Σίλβα, Σουρλής (76’ Μπουχαλάκης), Βρουσάι (68’ Χασάν), Βαλμπουενά (68’ Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς, Κάιπερς (76’ Ελ Αραμπί)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter