Play-offs Champions League: Ηττα για την ΑΕΚ από την Αντβέρπ (1-0), ελπίζει σε πρόκριση στους ομίλους

Play-offs Champions League: Ηττα για την ΑΕΚ από την Αντβέρπ (1-0), ελπίζει σε πρόκριση στους ομίλους
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΝΤΒΕΡΠ - ΑΕΚ

Η Αντβέρπ στο πρώτο ματς για τα play-offs του Champions League επικράτησε στην έδρα της 1-0 της ΑΕΚ, η οποία διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Ενωση ήταν καλύτερη, έπαιζε και με παίκτη παραπάνω από το 51’, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει και ηττήθηκε.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε από τους γηπεδούχους στο 3’ με τον Εκέλενκαμπ να μην μπορεί να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι, καθώς τον σταμάτησε ο Πινέδα.

Η απάντηση της Ενωσης ήρθε στο 11’. Ο Αμραμπατ σέντραρε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Γκαρσία αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Μπιτέζ.

Το σκορ άνοιξε στο 16’. Ο Φερμέιρεν έδωσε την ασίστ στον Γιάνσεν, ο Χατζισαφί δεν πρόλαβε να τον μαρκάρει, και ο Ολλανδός σκόραρε κάνοντας το 1-0.

Η ΑΕΚ απείλησε και πάλι με πρωταγωνιστές τους ίδιους παίκτες. Στο 23’ ο Αμραμπατ σέντραρε, ο Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία.

Στο 28’ ο φορ της Ενωσης έχασε τρίτη κλασική ευκαιρία. Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Γκαρσία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να εκτελέσει, αλλά ο Αλντερβάιρελντ πρόλαβε και έβαλε την κόντρα, αποσοβώντας τον κίνδυνο.

Στο 32’ ο Σιμάνσκι πέρασε νέα μπαλιά στον Γκαρσία, αυτός βρέθηκε πλάγια και το σουτ του έφυγε άουτ. Στη φάση ο 25χρονος φορ ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι.

Στο 44’ ο Δικέφαλος απείλησε και πάλι. Ο Τσούμπερ πέρασε την μπάλα στον Πινέδα έξω από την περιοχή, αυτός σούταρε, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στο 48’ η ΑΕΚ έχασε νέα ευκαιρία. Ο Πινέδα πέρασε κάθετη στον Χατζισαφί, ο Ιρανός σούταρε, αλλά ο Μπιτέζ απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 51’ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Μπατάιγ, ο οποίος έκανε σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες στον αστράγαλο του Γκατσίνοβιτς.

Στο 55’ ο Χατζισαφί σέντραρε, ο Πόνσε κέρδισε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος. Στο 77’ ο Μάνταλος ελευθερώθηκε, σούταρε με τον Μπιτέζ να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο 84’ ο Κουλιμπαλί βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη, έχασε την ισορροπία του και δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 88’ ο Αμραμπατ σέντραρε, ο Πόνσε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Μπιτέζ την έδιωξε σε κόρνερ.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)

Κόκκινη: 51’ Μπατάιγ

Κίτρινες: Ντε Λατ, Μπιτέζ /Σιμάνσκι, Πινέδα

Αντβέρπ (Μάρκο Φαν Μπόμελ): Μπιτέζ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Μπατάιγ, Μπαλίκουισα, Εκέλενκαμπ (56’ Φαν Ντε Μπος), Κεϊτά, Φερμέιρεν, Οντρέικα (56’ Βινς), Γιάνσεν (71’ Μούγια).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (67’ Αραούχο), Βίντε, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (46’ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (67’ Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67’ Μάνταλος), Γκαρσία (36’ Πόνσε).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter