«Πλάτες» από Μητσοτάκη σε Νετανιάχου: Η Ελλάδα απείχε από ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια

«Πλάτες» από Μητσοτάκη σε Νετανιάχου: Η Ελλάδα απείχε από ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια

Μπορεί χθες η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μετά από πρόταση της Νορβηγίας να υπερψήφισε την πρόταση με την οποία ζητά από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να γνωμοδοτήσει σχετικά με τις υποχρεώσεις του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια την οποία -όπως όλα δείχνουν- παρεμποδίζει το Ισραήλ, αλλά η Ελλάδα δεν ήταν με την πλειοψηφία. Στην πραγματικότητα αρνήθηκε να «κατηγορήσει» το Ισραήλ ή απλά αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα… Πήρε θέση «ουδετερότητας» που ωστόσο καταδικάζει τον παλαιστινιακό (και όχι μόνον) πληθυσμό.

Διαβάστε επίσης: ΟΗΕ: Στέλνει το Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο για τις ανθρωπιστικές υποχρεώσεις του έναντι των Παλαιστινίων

Με την απόφαση ζητείται από το ΔΔ να διευκρινίσει τι υποχρεούται να κάνει το Ισραήλ για «να εγγυηθεί και να διευκολύνει την ανεμπόδιστη παράδοση βοήθειας που είναι απόλυτα απαραίτητη για την επιβίωση του άμαχου παλαιστινιακού πληθυσμού».

Η χώρα μας -η κυβέρνηση Μητσοτάκη- ψήφισε αντίθετα και με την πλειοψηφία των χωρών μελών της Ε.Ε. αφού απείχε, προτιμώντας να μην εναντιωθεί στον πρωθυπουργικό φίλο, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη Haaretz: «Ζώνη θανάτου» από το Ισραήλ στη Γάζα όπου όλοι θεωρούνται «τρομοκράτες» και πυροβολούνται

Το ψήφισμα  υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία: 137 χώρες τάχθηκαν υπέρ, 12 κατά και 22 απείχαν.

12 χώρες καταψήφισαν:

Στις αρνητικές ψήφους διακρίνουμε την Αργεντινή, την Τσεχία, την Ουγγαρία, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αποχή από 22 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα:

Από τις χώρες που απείχαν βλέπουμε –μεταξύ άλλων- την Αυστραλία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τον Καναδά, την Κροατία, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβακία, την Ουκρανία

Η Ελλάδα απέχει από την επίμαχη ψηφοφορία, αποτελώντας ευρωπαϊκή μειοψηφία.

 

Η Ευρώπη έδωσε ψήφο υπέρ της παραπομπής στο Διεθνές Δικαστήριο:

Μεταξύ αυτών: Αλβανία, Βέλγιο, Κύπρος, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναρωτιέται κανείς που βρίσκεται η ευαισθησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη τη στιγμή που ισοπεδώνεται η Γάζα η οποία και αριθμεί πάνω από 45.000 νεκρούς αλλά και πάνω από 100 χιλιάδες τραυματίες ενώ την ίδια ώρα ο πληθυσμός λιμοκτονεί, αφού η ανθρωπιστική βοήθεια παρεμποδίζεται και δεν φτάνει εκεί που είναι αναγκαία.

Αναρωτιέται κανείς που βρίσκεται η ευαισθησία της ελληνικής κυβέρνησης όταν την ίδια ώρα θα ζητήσει στήριξη των Διεθνών Οργανισμών για δικά της αιτήματα, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Αλήθεια τι φοβάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Διαβάστε επίσης:

Της Ελλάδος τα παιδιά


Κύθηρα: Μυστήριο με την αυτοκτονία του προέδρου της κοινότητας – Ο καυγάς και η τελευταία του ανάρτηση


Το προφητικό επώνυμο του «Μισέλ ντε Γκρες» που υιοθέτησαν Παύλος και Νικόλαος!


Στο ίδιο μεσανατολικό έργο θεατές – Oι ΗΠΑ στηρίζουν ισλαμιστές που μετά δαγκώνουν το χέρι που τους τάιζε


Τέμπη: Καταρρίπτεται το αφήγημα για το έλαιο σιλικόνης – Δεν προκάλεσε αυτό την έκρηξη


Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με ισχυρές καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα


Λεσόρ: «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» – Το πρώτο του μήνυμα μετά τον τραυματισμό (Videos)

Documento Newsletter