Πιτσιλής διορίζει Πιτσιλή για να γνωμοδοτεί στον εαυτό του – Με τραγελαφική απόφασή αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου

Πιτσιλής διορίζει Πιτσιλή για να γνωμοδοτεί στον εαυτό του – Με τραγελαφική απόφασή  αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου

Με τραγελαφική απόφασή του ο διοικητής της ΑΑΔΕ αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου για την επιλογή γενικών διευθυντών, συνεχίζοντας τις αυθαιρεσίες

Εχουμε ξοδέψει πολλές εργατοώρες γράφοντας για τις αμαρτωλές απευθείας αναθέσεις του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τους διορισμούς ακόμη και διεφθαρμένων υπαλλήλων –πάντα αρεστών στον διοικητή– όχι με βάση τα προσόντα τους αλλά με «ειδική αιτιολογία του διοικητή» και τα λοιπά κακώς κείμενα που συμβαίνουν στην αρχή που διαχειρίζεται τα χρήματα των φορολογουμένων αυτής της χώρας.

Ως επισφράγιση όσων αποκαλύπτουμε τόσο καιρό έρχεται μια άλλη τραγελαφική απόφαση του Γιώργου Πιτσιλή: ορίζει τον εαυτό του στο Ανώτατο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (επιπέδου γενικής διεύθυνσης) της ΑΑΔΕ, το οποίο και υποβάλλει γνωμοδότηση στον διοικητή της ΑΑΔΕ (δηλαδή στον ίδιο) για την επιλογή τους.

Ενός ανδρός αρχή

Ο Γ. Πιτσιλής είχε επίσης παραχωρήσει στον εαυτό του την απόλυτη δυνατότητα να παρακάμπτει τα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης και να τοποθετεί όποιους θέλει σε νευραλγικές θέσεις της ΑΑΔΕ. Και για να είναι σίγουρος μάλλον πως θα διορίζει πάντα τους εκλεκτούς του φρόντισε όλα να περνάνε από το δικό του χέρι. Μετά την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου στη ΔΟΥ Χαλκίδας, της οποίας η διευθύντρια σε συνεργασία με εφοριακούς και λογιστές εκβίαζε επιχειρηματίες, οι αποκαλύψεις για τις ημέρες και τα έργα του διοικητή δεν έχουν τελειωμό. Με την υπ’ αρ. Δ.ΟΡΓ. Β1006727ΕΞ2023/16.01.2023 απόφασή του ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής όρισε τον εαυτό του γνωμοδοτικό όργανο στην ανώτατη γνωμοδοτική επιτροπή. Η εν λόγω επιτροπή είναι αρμόδια να γνωμοδοτεί στον ίδιο τον διοικητή της ΑΑΔΕ για την επιλογή των γενικών διευθυντών τής ανεξάρτητης –κατά τα άλλα– αρχής, για τους οποίους μάλιστα πρόσφατα προκηρύχθηκαν οι θέσεις.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίμαχη απόφαση: «Ορίζουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ανώτατου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων οργανικών μονάδων, επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το οποίο συστάθηκε με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία ΔΔΑΔ Γ 1076146ΕΞ2021/03.09.2021 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και συγκροτήθηκε με τις διατάξεις της υποπαρ. Α΄ της ίδιας παρ., ως εξής: α) Τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ως Πρόεδρο […]».

Τα παράλογα όμως δεν σταματούν εδώ. Στην ίδια απόφαση που ο διοικητής ορίζει εαυτόν γνωμοδοτικό όργανο που θα γνωμοδοτεί… στον ίδιο βάζει το ίδιο πρόσωπο (τη Μαρία Ψυλλάκη του Μιχαήλ) να αναπληρώσει δύο διαφορετικά τακτικά μέλη σε περίπτωση απουσίας τους. Αν τύχει βέβαια να λείπουν και οι δύο μαζί, ούτε λόγος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η διπλή ιδιότητα δεν επιτρέπεται στον ορισμό μελών των συλλογικών οργάνων.

Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη

Ολα τα παραπάνω έργα του διοικητή έρχονται σε αντίθεση με όσα ισχύουν, καθώς βάσει της νομολογίας και του κώδικα διοικητικής διαδικασίας (ν. 2690/1999) «το γνωμοδοτικό και αποφασίζον όργανο δεν μπορεί να είναι το ίδιο». Τίποτε βέβαια δεν είναι τυχαίο αφού ο Γ. Πιτσιλής αποδεικνύει διά των εγγράφων που υπογράφει πως κάνει ό,τι μπορεί για να μην αφήσει τίποτε στην τύχη. Για να αποφύγει κάθε κακοτοπιά –δηλαδή κάθε άξιο υπάλληλο με τα απαραίτητα προσόντα και τόσο ικανό που δεν θα μπορούσε να του στερήσει τη θέση– φροντίζει να εξασφαλίσει πως όλα θα περνάνε από εκείνον.

Σημειώνεται πως σε πέντε μήνες πρόκειται να λήξει η θητεία του Γ. Πιτσιλή και σε περίπου ένα μήνα από τώρα πρόκειται να προκηρυχθεί η κάλυψη της θέσης του. Δηλαδή ενώ αποχωρεί από την υπηρεσία (το αν σκοπεύουν να του επεκτείνουν τη θητεία δεν το γνωρίζουμε) επιλέγει διευθυντικά στελέχη και δη με τον συγκεκριμένο τρόπο. Φυσικά, δεν μας εκπλήσσει, αφού ο κ. διοικητής έχει αποδείξει πως βασικό του μέλημα είναι να έχει τον έλεγχο των πάντων.

Διαβάστε επίσης: Μποναμάς 180.000 ευρώ σε «ημετέρους» από την ΑΑΔΕ – Απευθείας αναθέσεις από τον Γιώργο Πιτσιλή

Απίστευτη απόφαση Πιτσιλή: Κλείνει τη ΔΟΥ Χαλκίδας λόγω του κυκλώματος – Τι φοβάται ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ;

Ενός Πιτσιλή Αρχή – Εργα και ηµέρες του διοικητή της ΑΑ∆Ε

Οι εκβιαστές της Χαλκίδας φανέρωσαν το ενιαίο modus operandi

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter