Ανυσυχία προκαλεί στις ΗΠΑ η επιλογή του Τραμπ για την ηγεσία του Πενταγώνου, του παρουσιαστή του Fox News και βετεράνου του στρατού Πιτ Χέγκσεθ, και συγκεκριμένα για τη θέση του υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο διορισμός του είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Τραμπ, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος φλερτάρει με αντιδράσεις. Το CBS News αναφέρει ότι ο Χέγκσεθ ήταν ένα από τα 12 μέλη της Εθνοφυλακής που απομακρύνθηκαν ως φρουροί για την ορκωμοσία του προέδρου Μπάιντεν το 2021 λόγω πιθανών εξτρεμιστικών δεσμών, αν και λέγεται ότι οι διαταγές του ανακλήθηκαν λόγω του τατουάζ με τον Σταυρό της Ιερουσαλήμ στο στήθος του, το οποίο κάποιοι ταυτίζουν με ομάδες λευκών εθνικιστών. Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι τρέφει συμπάθεια προς αυτές τις ομάδες.
Υπάρχουν τατουάζ στο σώμα του με ακροδεξιές και εθνικιστικές αναφορές, τα οποία συχνά επιδεικνύει αφού αντανακλούν τις βαθύτερες πεποιθήσεις και προσωπικές αξίες του. Ο Χέγκσεθ έχει τατουάζ που συνδέονται με τα κινήματα των λευκών ρατσιστών και των νεοναζί, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου σταυρού της Ιερουσαλήμ, ενός συμβόλου που χρησιμοποιείται από τους χριστιανούς εθνικιστές.
Επίσης, τα περισσότερα τατουάζ του συνδέονται με τις Σταυροφορίες, ενώ έχει γράψει και βιβλίο με τίτλο «Αμερικανική Σταυροφορία».
Ο Σταυρός της Ιερουσαλήμ στο στήθος του
Ο σταυρός της Ιερουσαλήμ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τατουάζ του. Αποτελείται από έναν μεγάλο χριστιανικό σταυρό που περιβάλλεται από τέσσερις μικρότερους σταυρούς σε κάθε τεταρτημόριο.
Πρόκειται για ένα σύμβολο αιώνων που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, όπου χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών.
Ο σταυρός έχει γίνει πιο αμφιλεγόμενος τον 21ο αιώνα λόγω των θεωρούμενων δεσμών του με τον χριστιανικό εθνικισμό.
«Deus Vult»
Ο Χέγκσεθ έχει τατουάζ στο δικέφαλό του με τη φράση «Deus Vult» που σημαίνει «Ο Θεός θα το κάνει». Πρόκειται για μια φράση που προήλθε από την Πρώτη Σταυροφορία ως πολεμική κραυγή των Χριστιανών.
Τα τελευταία χρόνια η φράση έχει υιοθετηθεί και από ακροδεξιές ομάδες. Το βιβλίο του Χέγκσεθ «Αμερικανική Σταυροφορία», το οποίο «ερευνά» το πώς θα ήταν η Αμερική χωρίς το αμερικανικό ιδεώδες, τελειώνει επίσης με το «Deus Vult».
Σταυρός και σπαθί στον πήχη
Άλλες χριστιανικές εικόνες στο χέρι του περιλαμβάνουν έναν σταυρό με ένα σπαθί μέσα από αυτόν, το οποίο αντιπροσωπεύει το εδάφιο Ματθαίος 10:34 της Βίβλου.
Αυτό έχει ως εξής: «Μη νομίζετε ότι ήρθα για να φέρω ειρήνη στη γη. Δεν ήρθα για να φέρω ειρήνη, αλλά μάχαιρα».
Αυτό ήταν το πρώτο τατουάζ που έκανε ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του.
Ο Χέγκσεθ έχει επίσης ένα σύμβολο Τσι-Ρο στο πάνω μέρος του βραχίονα του. Πρόκειται για γράμματα από το ελληνικό αλφάβητο: chi (που μοιάζει με Χ) και rho (που μοιάζει με Π). Είναι επίσης τα δύο πρώτα γράμματα του Χριστού στα ελληνικά. Το μονόγραμμα ήταν ένα πρώιμο σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε για την αναπαράσταση των Χριστιανών.
«We the People»
Τα υπόλοιπα τατουάζ του επικεντρώνονται κυρίως γύρω από τον αμερικανικό πατριωτισμό και περιλαμβάνουν πολλά σύμβολα και εικονογραφίες που σχετίζονται με το κίνημα ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.
Στο μπράτσο του έχει το «We the People» που είναι η πρώτη γραμμή του Συντάγματος.
Πάνω από αυτό το τατουάζ έχει την ημερομηνία 1775 με λατινικούς αριθμούς – την ίδια χρονιά που ξεκίνησε ο αμερικανικός πόλεμος της ανεξαρτησίας.
Ο αγκώνας του Hegseth περιβάλλεται από 13 αστέρια που ίσως είναι μια αναφορά στα αστέρια της σημαίας Betsy Ross – μια από τις πρώτες σημαίες που κατασκευάστηκαν για νααντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ και είναι ο πρόδρομος του μοντέρνου αστερόεμβόλου.
Φίδι «Join or Die»
Στο χέρι του έχει επίσης το εικονικό φίδι «join or die», που είναι η παλαιότερη γνωστή εικονογραφική αναπαράσταση της αποικιακής ένωσης που παρήγαγαν οι άποικοι στην αποικιακή Αμερική.
Η γελοιογραφία, που φέρεται να σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Βενιαμίν Φραγκλίνο το 1754, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Pennsylvania Gazette και δείχνει ένα φίδι κομμένο σε οκτώ τμήματα -αντί για τις 13 αποικίες- με τη Νέα Αγγλία να περιλαμβάνεται ως μία, το Delaware ένα τμήμα της Πενσυλβάνια και τη Γεωργία να λείπει εντελώς.
Αργότερα έγινε σύμβολο της αποικιακής ελευθερίας δύο δεκαετίες αργότερα κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επανάστασης.
Η Αμερικανική Σημαία με το AR-15
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα τατουάζ του Πιτ Χέγκσεθ είναι η αμερικανική σημαία που συνοδεύεται από ένα τουφέκι AR-15, το οποίο αποτελεί μέρος της. Το τουφέκι αυτό, όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι το όπλο που χρησιμοποίησε στην αποστολή του στο Ιράκ
Διαβάστε επίσης:
Netflix: Αυξάνονται αιφνιδιαστικά οι τιμές στην Ελλάδα – Πώς διαμορφώνονται τα πακέτα
Δένδιας στη Βουλή: «Πρέπει να πάμε γρήγορα σε κλείσιμο 137 στρατοπέδων»
Θεοδώρα Τζάκρη: «Θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάρω και άλλους μαζί μου» (Video)