Πιστεύουµε στην ανάσταση του ΕΣΥ

Πιστεύουµε στην ανάσταση του ΕΣΥ

«Πήγα στο νοσοκοµείο της περιοχής µου µε παραπεµπτικό (µε όλες τις απαιτούµενες εξετάσεις) για να µου κλείσουν στην οφθαλµολογική κλινική ραντεβού για επέµβαση καταρράκτη. Ο γιατρός, αφού πήρε ιατρικό ιστορικό, µού είπε από Μάρτιο του 2025 και βλέπουµε θα µε πάρουν τηλέφωνο. Μέχρι τότε δεν θα βλέπω. Αναγκαστικά θα προσφύγω σε ιδιωτικό κέντρο µε 700-800 ευρώ, τα οποία βέβαια δεν µου περισσεύουν. Κατά τα άλλα έχω κρατήσεις για υγειονοµική περίθαλψη. Αδωνης, ο νεκροθάφτης του ΕΣΥ, έχεις λεφτά, ζεις· δεν έχεις, πεθαίνεις». Στην ηλεκτρονική επιστολή του αναγνώστη Ιωάν. Κοτζ. αποτυπώνεται το «θαύµα» που ζούµε σήµερα. Στη Νάξο ο υπουργός δραστηριοποιήθηκε για τον αξονικό τοµογράφο που λειτουργεί και είναι επί αδρά πληρωµή, καθότι ιδιωτικός, επειδή γνωστός καλλιτέχνης εξέθεσε στο Twitter την αγανάκτησή του µιας και πλήρωσε όλο το ποσό αφού το διαγνωστικό µονοπώλιο δεν είχε σύµβαση µε τον ΕΟΠΥΥ.

Στις διαγνωστικές εξετάσεις προστίθενται έξτρα χρεώσεις και στις συνταγές πολλά φάρµακα πλην γενόσηµων πληρώνονται µε υψηλότερη συµµετοχή ή βγαίνουν εκτός λίστας. Καταβάλλουν συµµετοχή οι άνεργοι και εξοβελίζονται στον Καιάδα οι ανασφάλιστοι.

«Εχω περάσει από όλες τις βαθµίδες του ΕΣΥ τα τελευταία 18 χρόνια. Η σκέψη να παραιτηθώ και να αναζητήσω καλύτερες συνθήκες και πληρωµή ανάλογη της εµπειρίας µου είναι πιο έντονη από ποτέ» εξοµολογήθηκε γιατρός. Την ίδια στιγµή της µεγάλης φυγής ο υπουργός της αγοράς της Υγείας προσκαλεί ατελέσφορα ιδιώτες παθολόγους να δουλέψουν µε υψηλή αµοιβή τα καλοκαίρια στο διαλυµένο ΕΣΥ των νησιών µας. Τους απειλεί µε επίταξη και δεν γκρεµίστηκαν τα εικονίσµατα της Σχολής του Σικάγου.

Πενήντα χρόνια από τη µεταπολίτευση ένα από τα µεγαλύτερα επιτεύγµατα, πλην της εδραίωσης δηµοκρατικών θεσµών, ήταν το ΕΣΥ προς όφελος των ασθενών που έστησε ο Γεννηµατάς. Υπάρχει άραγε κάποιος που θα το αναστηλώσει καλύτερο για να τον ψηφίσουµε;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter