«Πικάντικα» παρελκόμενα της δίκης Δημάδη που δεν έγινε ποτέ

«Πικάντικα» παρελκόμενα της δίκης Δημάδη που δεν έγινε ποτέ

Μπορεί η δίκη των δημοσιογράφων Θάνου Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη για το αδίκημα της πλαστογραφίας να μην έγινε ποτέ αφού για νομικούς λόγους η σε βάρος τους ποινική δίωξη κρίθηκε απαράδεκτη, τα παρελκόμενα αυτής ωστόσο έχουν το δικό τους ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δημάδης και Σουλτογιάννης κατηγορούνταν ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 κι ενώ βρίσκονταν στο λόμπι ξενοδοχείου στο οποίο είχε καταλύσει η ελληνική αποστολή εν όψει της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το προσφυγικό, πλαστογράφησαν την υπογραφή του Γιώργου Χριστοφορίδη, τότε ειδικού συμβούλου του Νίκου Παππά. Η υπογραφή του Χριστοφορίδη είχε βρεθεί σε μια απόδειξη αγοράς αναψυκτικών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο περιθώριο της δίκης, η υπόθεση που έγινε γνωστή ως Perouka – Gate άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας άνδρας της ασφάλειας Έλληνα υπουργού ο οποίος βρισκόταν στο ξενοδοχείο αντιλήφθηκε την παρουσία των δύο οι οποίοι του φάνηκαν ύποπτοι καθώς κάθονταν σε σταντ του λόμπι φορώντας γυαλιά ηλίου και καπέλο. Ζήτησε τότε από τους Αμερικανούς αστυνομικούς να προχωρήσουν σε έλεγχο ενώ ταυτόχρονα παρακάλεσε μια σερβιτόρο να του δώσει την απόδειξη στην οποία οι δημοσιογράφοι φέρονται να είχαν γράψει το όνομα του Γιώργου Χριστοφορίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως εκτός από το όνομα του συμβούλου του Νίκου Παππά στην απόδειξη είχαν σημειώσει και τον αριθμό ενός δωματίου. Εκείνο που φαίνεται να τους πρόδωσε ήταν ότι ο αριθμός αυτός ήταν τριψήφιος, ενώ τα δωμάτια του συγκεκριμένου ξενοδοχείου είχαν τετραψήφιο νούμερο. Ο άνδρας της ασφάλειας του Έλληνα υπουργού παρατήρησε τους δημοσιογράφους οι οποίοι εκείνη την ώρα έβγαιναν από το ξενοδοχείο και κατευθύνονταν προς κάποια καφετέρια απέναντι.

Ανήσυχος ότι κάτι μπορεί να προετοιμάζουν ζήτησε εκ νέου από τους Αμερικανούς συναδέλφους του να προχωρήσουν σε έλεγχο. Ο φόβος του δεν αφορούσε το κατά πόσον μπορεί να παρακολουθούσαν κάποιον υπουργό, αφού ούτως ή άλλως η πρόσβαση στο ξενοδοχείο ήταν ελεύθερη, αλλά μήπως ετοίμαζαν κάτι άλλο. Κατόπιν της προτροπής του Αμερικανοί αστυνομικοί πλησίασαν τους δύο δημοσιογράφους οι οποίοι φέρονται να βγήκαν από το κατάστημα όπου βρίσκονταν και να κινήθηκαν προς αντίθετες κατευθύνσεις. Οι δυο τους δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν αρκετά κι έτσι οι Αρχές προχώρησαν σε εξακρίβωση των στοιχείων τους οπότε και διαπιστώθηκε η ιδιότητά τους.

Μήνυση σε βάρος τους από τον Γιώργο Χριστοφορίδη κατατέθηκε έξι μήνες αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος δεν είχε στόχο να κινηθεί νομικά εναντίον τους το έπραξε όμως όταν ο Θάνος Δημάδης του απέστειλε εξώδικο για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ενδιαφέρουσα πάντως ήταν και η αντίδραση της μητέρας του κ. Δημάδη η οποία κατήγγειλε οργισμένη στο δικαστήριο ότι οι παρόντες στη δίκη δημοσιογράφοι κατέγραφαν τη διαδικασία με τα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία βέβαια άπαντες είχαν στις τσέπες τους.

Ετικέτες

Documento Newsletter