Πήγαν, είδαν και απήλθαν

Πήγαν, είδαν και απήλθαν

Η αποστολή εμπειρογνωμόνων στη Γουχάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί νίκη για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος κατάφερε έπειτα από ατέλειωτες ώρες διαπραγματεύσεων να πάρει το πράσινο φως και να στείλει κλιμάκιο στην πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Τα πρώτα στοιχεία όμως που περισυνέλεξαν οι ειδικοί αποδεικνύουν πως κερδισμένη μέχρι στιγμής βγαίνει μόνο η Κίνα που παλεύει εδώ και έναν χρόνο να αποτινάξει από πάνω της τις ευθύνες και να αποδείξει πως ο κορονοϊός δεν «διέρρευσε» κατά λάθος από κάποιο εργαστήριό της, όπως την κατηγορούν, ούτε από την υπαίθρια αγορά της.

Υστερα από μόλις δώδεκα ημέρες ερευνών οι εμπειρογνώμονες τη δικαίωσαν, αφήνοντας παράλληλα ένα μυστήριο να πλανιέται για το πώς τελικά γεννήθηκε και εξαπλώθηκε ο θανατηφόρος ιός, δίνοντας ασαφείς απαντήσεις.

Εν ολίγοις, χαρακτήρισαν «εξαιρετικά απίθανο» ο κορονοϊός να προήλθε από εργαστήριο, υποστήριξαν πως δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για να διαπιστωθεί αν είχε διαδοθεί στη Γουχάν πριν από τον Δεκέμβριο του 2019 και ενίσχυσαν τη νέα κινεζική θεωρία που με κόπο «χτίζει» εδώ και ημέρες το Πεκίνο, ότι ο κορονοϊός πιθανότατα μεταδόθηκε κατά τη μεταφορά κατεψυγμένων τροφίμων.

Αν και η έρευνα βρίσκεται μόνο στην αρχή, η Κίνα αναμφισβήτητα έχει ήδη καταφέρει να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα και τη φήμη της, «ενοχοποιώντας» παράλληλα άλλες χώρες, ενώ φροντίζει παράλληλα να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που μαρτυρούν πως όχι μόνο έχει περιορίσει τον ιό αλλά τον έχει εξαλείψει. Ετσι, το κλιμάκιο πήγε, είδε και απήλθε σχεδόν με άδεια χέρια από τη Γουχάν, ελπίζοντας πως ίσως μελλοντικά καταφέρει να φτάσει στην αλήθεια για την προέλευση του ιού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter