Πέτρος Τατσόπουλος: «Δεν υπάρχει καν η βούληση για διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας» – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του «Το παιδί του διαβόλου» μιλάει στην Έμυ Ντούρου για τον τρόπο που ένας ολόκληρος μηχανισμός εμπορευματοποιεί τη θρησκευτική πίστη.

Η κυρία και… ο ταύρος! Τη φετινή χρονιά η βιομηχανία του θεάματος γκρεμίζει το διαχρονικό ταμπού του ηλικιακού ρατσισμού με συνέπεια σε πολλές ταινίες και σειρές να πρωταγωνιστούν γυναίκες που ερωτεύονται πολύ νεότερους άντρες. Γράφει η Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Σοφία Φιλιππίδου: «Πάντα είμαι με τη δικαιοσύνη και τους αδύναμους». Με αφορμή την πρώτη της ποιητική συλλογή η δημοφιλής ηθοποιός  μιλάει για τις προτάσεις της που απορρίπτονται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το ΥΠΠΟ, καθώς και για τις πλέον παρωχημένες νόρμες της τηλεοπτικής κωμωδίας. Στη συνέντευξη ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Ένας αιώνας με το «Μαγικό βουνό». Ο Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης γράφει για το κορυφαίο ίσως έργο του Τόμας Μαν που γράφτηκε πριν από ακριβώς 100 χρόνια, ένα εμβληματικό  μυθιστόρημα που άλλαξε τη μορφή και τις δυνατότητες της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

Λάμψη αστέρων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Δυνατά αφιερώματα, σπουδαίες ταινίες αλλά και χολιγουντιανή αύρα με Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός, περιλαμβάνει η σημαντική κινηματογραφική διοργάνωση που γιορτάζει φέτος τα 65 χρόνια ζωής. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Ακολουθώντας τον βασιλιά. Ο σουηδός Χανς-Οκε Λίλγια καταγράφει την πορεία του Στίβεν Κινγκ  το διάστημα που είναι ενεργός εκδοτικά και αποτυπώνει τις εντυπώσεις του στο βιβλίο του με τίτλο «Stephen King: Πέντε δεκαετίες γεμάτες ιστορία». Γράφει η Έμυ Ντούρου.

Ο σκοτεινός Πιγκουίνος. Η σειρά «The Penguin» με πρωταγωνιστή έναν αγνώριστο Κόλιν Φάρελ στο ρόλο του κακού της DC Universe αρνείται τις κόμικς ρίζες της και μοιάζει σαν ο «Σημαδεμένος» να συνάντησε τους «Sopranos». Γράφει ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Η «Εντολή» της Διδώς Σωτηρίου  στο θέατρο. Το συνταρακτικό έργο της αγαπημένης συγγραφέα  που περιγράφει το χρονικό της σύλληψης, τις δίκες και την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, ζωντανεύει για πρώτη φορά επί σκηνής. Η Ειρήνη Δρίβα παρακολούθησε πρόβα  της παράστασης και συζήτησε  με τη σκηνοθέτρια Νάντια Δαλκυριάδου.

Ένας Χρυσός Φοίνικας για πολλά όσκαρ. Η «Anora» του Σον Μπέικερ βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης εντοπίζει τις αρετές αυτού του ανατρεπτικού, ιδιότυπα σκληρού αλλά και απρόσμενα διασκεδαστικού παραμυθιού.

«Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά» Θεωρείται το πρώτο τραγούδι του Έπους του’40 και εκείνο που εκτίναξε την καριέρα της Σοφίας Βέμπο. Πόσοι γνωρίζουν όμως ότι βασίζεται στην εξωτική «Ζεχρά», ένα τραγούδι των Μιχάλη Σουγιούλ και Αιμίλιου Σαββίδη που αρχικά υμνούσε τα κάλλη μιας Ανατολίτισσας; Γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Δύο αδέλφια σε κρίση. Στην θεατρική κριτική του ο Ηρακλής Λογοθέτης αναφέρεται στο έργο του Σαμ Σέπαρντ «True West» που παίζεται στο θέατρο Χώρα σε σκηνοθεσία και μετάφραση της Έλενας Καρακούλη.

Μια ιστορία από τη μουσική. Το τραγούδι των Νίκου Ξυδάκη και Μανώλη Ρασούλη «Φίλε αδελφή ψυχή» που γράφτηκε το 1979 και περιέχεται στο LP «Δήθεν» είναι εμπνευσμένο από μια συγκινητική ιστορία για μία «τραβεστί». Γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!

ΗΣΑΠ: Μόλις έξι συντηρητές για το απαρχαιωμένο δίκτυο – Η φωτιά στον συρμό στη Νερατζιώτισσα ανέδειξε την τραγική υποστελέχωση της Γραμμής 1

Η εισαγγελία δεν είδε παράβαση καθήκοντος από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου – Ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη έπεσε… στα μαλακά

Καιρός: Πώς θα κυλήσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος