Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεση – Ποια είναι η τιμή εκκίνησης ανά λίτρο

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεση – Ποια είναι η τιμή εκκίνησης ανά λίτρο

Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης με τιμή εκκίνησης γύρω στο 1,2 ευρώ ανά λίτρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Θέμη Κιουρτζή.

Η τιμή θα κυμαίνεται από το 1,15-1,17 ευρώ/λίτρο στην Αττική, ενώ θα είναι υψηλότερη στην περιφέρεια και τα νησιά λόγω του κόστους των μεταφορικών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Θέμης Κιουρτζής, σημείωσε τα εξής σχετικά με το επίδομα: «Η Ομοσπονδία μας έκανε πρόταση το επίδομα να δοθεί ως έκπτωση στην αντλία. Θα είχαμε μια τιμή περίπου στα 95 λεπτά σύμφωνα με αυτά που θα έδινε το κράτος πέρσι. Να υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δόθηκαν, 73 εκατομμύρια δόθηκαν λιγότερα σαν επίδομα στους δικαιούχους.

Θέλω να πω επίσης ότι δεν είναι σωστό να έχουμε την έναρξη της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης χωρίς να έχουμε το άνοιγμα της πλατφόρμας για να γνωρίζει ο καταναλωτής πόσο και αν δικαιούται πετρέλαιο θέρμανσης και επιδόματος. Αυτά είναι πράγματα τα οποία έπρεπε να έχουν λυθεί με την έναρξη της περιόδου στην αγορά. Πρέπει να υπάρξει νομιμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι το 2023, ο μέσος όρος πανελλαδικά για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είχε εκκίνηση το 1,425 ευρώ/ λίτρο και το 2022, η τιμή ήταν 1,409 ευρώ πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης σε κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμεΑ – Εικόνες σοκ (Video)

Μετά τη Ρηγίλλης Καραμανλής-Σαμαράς γυρίζουν πάλι την πλάτη στον Μητσοτάκη – Συναντήθηκαν με πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ

Ασλανίδης: 1.200.000 μπήκαν στο live streaming της συναυλίας για τα Τέμπη και η ΈΡΤ έδειξε λίγα δευτερόλεπτα την εξέδρα (Audio)

Ιράν: Επανεμφανίστηκε ο Ισμαήλ Καανί μετά τις φήμες για κατασκοπεία (Video)

Οι τραγωδίες εκτός γηπέδων: Ο θάνατος του Μπάλντοκ ξύπνησε μνήμες για ποδοσφαιριστές που «έφυγαν» ξαφνικά

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter