Κώστας Καρουσάκης: Πώς συνδέθηκε με την υπόθεση Κοεμτζή (Video)

Κώστας Καρουσάκης: Πώς συνδέθηκε με την υπόθεση Κοεμτζή (Video)

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής, συνθέτης και επιχειρηματίας Κώστας Καρουσάκης.

Την είδηση γνωστοποίησε η κόρη του και τραγουδίστρια, Ελένη Καρουσάκη με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Καλό παραδεισο πατέρα. ΜΑΧΗΤΗΣ μέχρι το τέλος! Σ’ΑΓΑΠΩ….» αναφέρει, συνοδεύοντας την ανάρτησή της από μία κοινή φωτογραφία τους.

Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της αθηναϊκής νύχτας. Από το μαγαζί του, που άνοιξε το ’74 στις Τζιτζιφιές πέρασαν πολλά μεγάλα ονόματα της εποχής. Δικό του ήταν το μεγάλο σουξέ «Βάλε μου να πιώ» όπως και το «Μη μου τη χαλάς τη νύχτα».

Η υπόθεση Κοεμτζή

Στις 24 Φεβρουαρίου 1973, στην πίστα του νυχτερινού κέντρου Νεράιδα στην Κυψέλη, έπεσαν νεκροί τρεις άνθρωποι και άλλοι 8 τραυματίστηκαν.

Αφορμή ήταν μια παραγγελιά, οι αιτίες ήταν πολιτικές. Ο Νίκος Κοεμτζής ήταν μέλος του ΕΑΜ και είχε υποστεί διώξεις από τις Αρχές κατά την μεταπολεμική περίοδο.

Το μοιραίο βράδυ πήγε με την παρέα του στο νυχτερινό κέντρο Νεράιδα, όπου τραγουδούσε ο Κώστας Καρουσάκης, για να διασκεδάσουν. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο αστυνομικός Δημήτρης Πεγιάς, που υπηρετούσε στην Υπηρεσία Πληροφοριών της Υποδιευθύνσεως Γενικής Ασφαλείας Αθηνών της Αστυνομίας Πόλεων και ο υπενωμοτάρχης Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης, που επίσης διασκέδαζαν στο μαγαζί, αναγνώρισαν τον Νίκο Κοεμτζή και άρχισαν να τον παρενοχλούν. Όταν ο Δημοσθένης Κοεμτζής, αδερφός του Νίκου, ζήτησε να χορέψει παραγγελιά τις «Βεργούλες» του Μάρκου Βαμβακάρη οι αστυνομικοί σηκώθηκαν επιδεικτικά να χορέψουν και εκείνοι.

Ο Κώστας Καρουσάκης τους ζήτησε να κατέβουν από την πίστα υπενθυμίζοντας τους πως πρόκειται για παραγγελιά. Εκείνοι συνέχισαν την προκλητική τους συμπεριφορά με τον Νίκο Κοεμτζή να χάνει την ψυχραιμία του ορμώντας στην πίστα και σκοτώνοντας  τρεις ανθρώπους (τον Πεγιά, τον Χριστοδουλάκη και άλλο ένα άτομο από την παρέα τους), τραυματίζοντας άλλους οκτώ.

Στην ανάκριση υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι θα σκότωναν τον αδελφό του. Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οκτώ φορές σε ισόβια, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Το 1977 η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια.

Ο σκηνοθέτης Παύλος Τάσιος σκηνοθέτησε την ταινία «Παραγγελιά» βασισμένη στο περιστατικό. Στην ταινία, η Κατερίνα Γώγου απαγγέλλει στίχους από τα ποιήματά της.

Το όνομα του Κώστα Καρουσάκη συνδέθηκε για πάντα με την συγκεκριμένη υπόθεση ως ο τραγουδιστής της παραγγελιάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter