Πέθανε η «ψυχή» του περιοδικού Βαβέλ, ο Γιώργος Σιούνας. ο οποίος για πολλούς ήταν η «ψυχή» του ιστορικού εντύπου. Λάτρης και γνώστης των κόμικς, έφερε μαζί με την Νίκη Τζούδα στην Ελλάδα ιστορίες από όλο τον κόσμο και μεγάλωσε μια γενιά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Ο Μανάρα, ο Μέμπιους ο Λιμπερατόρε και άλλοι πολλοί διεθνείς δημιουργοί συστήθηκαν στους Ελληνες μέσα από τις σελίδες του περιοδικού. Η Βαβέλ έγινε το πεδίο έκφρασης και αναζήτησης για μια μεγάλη μερίδα νέων κυρίως ανθώπων που διψούσαν για κοινωνικό και πολιτικό σχολιασμό και εναλλακτικές ματιές, από την καθημερινότητα έως την επιστημονική φαντασία.
Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του o τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας:
«Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή ο μυθικός Γιώργος Σιούνας. Ο ιδρυτής και η «ψυχή» του πιο σημαντικού ελληνικού εντύπου. Της Βαβέλ! Ένα περιοδικό που ήταν πάντα μπροστά από την εποχή του. Η Βαβέλ μας όρισε. Μας άνοιξε τους ορίζοντες! Αυτός ο άνθρωπος λόγω σεμνότητας έμεινε σχεδόν άγνωστος. Του χρωστάμε πολλά! Κουράγιο στην οικογένειά του και στην μικρή του κόρη. Θα μας κοροϊδεύει από το υπερπέραν μαζί με τους τεράστιους καλλλιτεχνες που μας σύστησε!».
Το ιστορικό της Βαβέλ
Η Βαβέλ κυκλοφόρησε από τον Φεβρουάριο του 1981 μέχρι τον Ιούνιο του 2008, αλλά όχι συνεχώς. Υπήρχαν κενά στην έκδοση. Εξέδωσε 246 τεύχη.
Ηταν μηνιαίο περιοδικό που δημιουργήθηκε με πρότυπο το ιταλικό Linus.
Οι εκδότες των πρώτων 43 τευχών ήταν οι Γιώργος Μπαζίνας, Σταύρος Τσελεμέγκος και Νίκη Τζούδα. Η τελευταία ήταν εκδότρια και για τα υπόλοιπα τεύχη. Στυλοβάτης του περιοδικού υπήρξε ο Γιώργος Σιούνας.
Διαβάστε επίσης:
ΚΕΕΛΠΝΟ: Ξανά στο δικαστήριο ο Άδωνης Γεωργιάδης – Το Σεπτέμβριο η απόφαση