Πέθανε ο Γιώργος Προβόπουλος – Υπήρξε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τα πρώτα χρόνια των μνημονίων

EUROKINISSI

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Υπήρξε ανώτατο στέλεχος σε τράπεζες και έγινε ιδιαίτερα γνωστός επειδή βρισκόταν στο τιμόνι της ΤτΕ τα πρώτα χρόνια των μνημονίων (2008-2014).

Βιογραφικό Γεωργίου Προβόπουλου

Ο Γεώργιος Προβόπουλος ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Έχει μακρόχρονη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα αλλά και ακαδημαϊκή καριέρα, καθώς διετέλεσε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1979-2007).

Ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (2008-2014) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαχειρίστηκε την πλήρη αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Κατά την ίδια περίοδο ήταν Αναπληρωτής Διοικητής του ΔΝΤ για την Ελλάδα και μέλος της BIS (Bank for International Settlements).

Είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς (2006-2008), Πρόεδρος και CEO της Εμπορικής Τράπεζας (2004-2006) την οποία και οδήγησε επιτυχώς σε ιδιωτικοποίηση, και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Alpha Bank (1994-2004).

Κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (1993-1997), του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (1990-1993) και του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (1989-1990).

Ήταν κάτοχος Διδακτορικού τίτλου στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Essex καθώς και Πτυχίου στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν με σίδερο τον γιο μου, μας απειλούν» – Ο πατέρας Αντώνιος γνώριζε τα πάντα, λέει μητέρα στη δίκη

Λαμία: Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για τον εμπρησμό του εργοστασίου «Γιαννίτσης» – Άνοιξαν με τα κλειδιά

Ειρηνοδίκες: Πέτυχαν σε γραπτό διαγωνισμό το 2016 αλλά παραμένουν αδιόριστοι – «Ο Άρειος Πάγος ουδέποτε μας δέχτηκε»