Πέθανε και ο παλιός άσος του μεγάλου Άγιαξ, Βιμ Σουρμπίρ σε ηλικία 75 ετών

Θλίψη στο ολλανδικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα στον Αγιαξ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του παλιού μεγάλου άσου του, Βιμ Σουρμπίρ, σε ηλικία 75 ετών. Ο παλαιμαχος ποδοσφαιριστής νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στην εντατική νοσοκομείου του Άμστερνταμ, ύστερα από εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο Σουρμπίρ πριν μέρες κι ενώ βρισκόταν μόνος στο σπίτι του, κατέρρευσε, αλλά κανείς γείτονας δεν κατάλαβε το παραμικρό. Τελικά μετά από 3-4 μέρες τον αναζήτησε η πρώην σύζυγος του όπου και τον εντόπισε σπίτι του, καλώντας ασθενοφόρο. Μπήκε κατευθείαν στην εντατική όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

«Έφυγε ένας μεγάλος άσος του Αγιαξ και της εθνικής ομάδας και ένας μεγάλος φίλος», ήταν η ανάρτηση του γιού του Γιόχαν Κρόιφ, Ζόρντι, για τον Σουρμπίρ. Ο διεθνής δεξιός μπακ του μεγάλου Αγιαξ της δεκαετίας του ’70, παραμένει δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία του Αγιαξ με 392 παιχνίδια και μετά από 13 χρόνια σπουδαίας καριέρας στην ομάδα του Αμστερνταμ, έπαιξε σε Σάλκε, Μετς, Λος Αντζελες Άτζεκς, Σπάρτα Ρότερνταμ και Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς.

Στην καριέρα του, κατέκτησε επτά πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, τρία κύπελλα πρωταθλητριών, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, όλα με τη φανέλα του Αγιαξ, ενώ ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής Ολλανδίας που πήρε τη δεύτερη θέση στα Μουντιάλ του 1974 και του 1978.