Πεσκόφ: Διαφωνούμε με τη δήλωση Ερντογάν για επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία

Πεσκόφ: Διαφωνούμε με τη δήλωση Ερντογάν για επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία

Η Ρωσία διαφωνεί πλήρως με τα σχόλια του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Κριμαία θα πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ερντογάν ανέφερε αυτή την εβδομάδα, πως η υποστήριξη της Τουρκίας στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας παραμένει αταλάντευτη και πως η επιστροφή της Κριμαίας είναι κάτι που απαιτείται από το διεθνές δίκαιο.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι αυτό είναι ένα σημείο διαφωνίας στο οποίο «οι απόψεις μας αποκλίνουν πλήρως» με την Τουρκία, όμως η Μόσχα θα εξακολουθήσει να εξηγεί τη θέση της «στους τούρκους φίλους μας».

Επιπλέον, σε ερώτηση που δέχτηκε αν ο Ερντογάν έκανε αυτή τη δήλωση εξαιτίας πιέσεων που δέχτηκε από τις ΗΠΑ, ο Πεσκόφ απάντησε: «Οι ΗΠΑ ασκούν πράγματι απροκάλυπτη πίεση στην Τουρκική Δημοκρατία, χωρίς να διστάζουν να απειλούν με συνέπειες για την οικονομία της. Αλλά η Τουρκική Δημοκρατία, όπως φαίνεται, συνεχίζει να καθοδηγείται αποκλειστικά από τα δικά της συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης εμπορικής, οικονομικής και άλλης συνεργασίας με τη Ρωσία».

Η Ρωσία πήρε τον έλεγχο της Κριμαίας από την Ουκρανία και την προσάρτησε το 2014.

Διαβάστε επίσης

Στην κόψη του ξυραφιού Ρωσία και Δύση: Το κρίσιμο τετ α τετ Μπάιντεν – Στάρμερ

Βουλή: Ένταση στο γραφείο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ – «Εντολή» από Κουμουνδούρου για απαγόρευση εισόδου και… αλλαγή κλειδαριών

Στα όρια διπλωματικής κρίσης Ελλάδα – Γερμανία μετά το «πραξικόπημα» του Βερολίνου για το μεταναστευτικό

Συνολικό πρόγραμμα παρουσίασε ο Πολάκης – «Τα κόμματα της Αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή – Λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη»

Επικοινωνιακά «τρικ» Μητσοτάκη για την ακρίβεια – Έστειλε επιστολή στη φον ντερ Λάιεν

Βρέθηκε ο 78χρονος από την Κοζάνη που αγνοούταν επί ημέρες στην Κωνσταντινούπολη

Sounion: Νέα επιχείρηση ρυμούλκησης του ελληνόκτητου τάνκερ από την Ερυθρά Θάλασσα – Εστίες φωτιάς από τις 27 Αυγούστου

«Άδειο» το Αλεξάνδρειο στο φιλικό του Άρη με την ισραηλινή Χάποελ – «Όχι στον αθλητισμό που ξεπλένει γενοκτονίες», λένε οι οπαδοί

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter