«Persona non grata» για το Ισραήλ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ – Του απαγορεύει την είσοδο στη χώρα

Ανεπιθύμητος στο Ισραήλ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ σημείωσε μάλιστα ότι ο Γκουτέρες «θα μείνει στην ιστορία του ΟΗΕ ως ‘κηλίδα’».

«Σήμερα, κηρύχθηκε persona non grata για το Ισραήλ ο Αντόνιο Γκουτέρες και του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα. Όποιος δεν μπορεί να καταδικάσει απερίφραστα την αποτρόπαια επίθεση του Ιράν, δεν αξίζει να πατήσει το πόδι του σε ισραηλινό έδαφος», έγραψε ο Κατζ στα social media.

«Πρόκειται για έναν γενικό γραμματέα που δεν έχει ακόμη καταδικάσει τις φρικαλεότητες και τη σφαγή που διέπραξαν οι δολοφόνοι της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ούτε έχει ηγηθεί οποιασδήποτε προσπάθειας για να ανακηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση», συμπλήρωσε.

Τα ισραηλινά «πυρά» κατά του Γκουτέρες συνεχίστηκαν, με τον Κατζ να γράφει πως «παρέχει υποστήριξη σε τρομοκράτες, βιαστές και δολοφόνους της Χαμάς, της Χεζμπολάχ, των Χούθι και τώρα του Ιράν. Θα μείνει ως “κηλίδα” στην ιστορία του ΟΗΕ».

«Το Ισραήλ θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τους πολίτες του και να διατηρεί υψηλά την εθνική του αξιοπρέπεια. Με ή χωρίς τον Γκουτέρες», κατέληξε ο Κατζ.

Διαβάστε επίσης

Έλληνας νεκρός από την επίθεση ενόπλων στο Τελ Αβίβ – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Πυριτιδαποθήκη η Μέση Ανατολή: «Πιθανή η στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν» – Έντονη κινητικότητα στον Λίβανο

Καρυστιανού για Τέμπη: Ολοφάνερη προσπάθεια χειραγώγησης του Ευρωκοινοβουλίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Αμαρτωλές συμβάσεις με κονδύλια της ΕΕ που… γλίστρησαν στο χιόνι – Εισαγγελική έρευνα για το «γαλάζιο» πάρτι αναθέσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί Χατζηδάκη στη Βουλή για τις τραπεζικές αυθαιρεσίες