Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις μετα την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις μετα την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες του θανάτου του Μουχαμάντ Καμράν Ασίκ, του 38χρονου μετανάστη πακιστανικής καταγωγής στο Αστυνομικό τμήμα του Άγιου Παντελεήμονα, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., μετά το σοκαριστικο συμβαν που εφερε στο φως το documentonews.gr.

Δείτε επίσης: Πακιστανός μετανάστης νεκρός ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα – Εικόνες-σοκ

Η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωση της, που αφήνει αναπάντητα ερώτηματα, αναφέρει: «με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο σχετικά με θάνατο αλλοδαπού σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας». Αντί να ξεδιαλύνει την υπόθεση γεννά περισσότερα ερωτήματα για οσα εκτυλίχθηκαν στο ΑΤ Άγιου Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι ο 38χρονος προσήχθη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ μετά από καταγγελία ότι προσπαθούσε να εισέλθει με βίαιο τρόπο, σε πολυκατοικία της περιοχής παρενοχλώντας γυναίκα, κάτι που αμφισβητείται απο την πλευρά των συγγενών του άτυχου άνδρα.

Αντίθετα στο ενημερωτικό του διοικητή του ΑΤ δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο συμβάν, αλλά για κάποια έκνομη ενέργεια για την οποία είχε κριθεί ύποπτος και η μεταγωγή του στο τμήμα για να πιστοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητάς του. Τονίζει μάλιστα ότι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία, πήγε στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δε θέλησε να κάνει μήνυση.

Προφανώς αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που θα διερευνηθεί από τη δικηγόρο της οικογένειας του κρατούμενου που τρεις μέρες αργότερα βρέθηκε νεκρός. Όπως ανέφερε στο documentonews.gr η δικηγόρος της οικογένεια Μαρία Σφέτσου, θα αναζητηθούν τα στοιχεία της γυναίκας, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έγινε η αφορμή της προσαγωγής του 38χρονου στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Ακόμα η ΕΛ.ΑΣ επιχειρώντας να δικαιολογήσει το γεγονός, ότι ο αλλοδαπός κρατούμενος δεν βρισκόταν στο κρατητήριο την ώρα του θανάτου του, αλλά σε διαφορετικό χώρο του τμήματος, αναφέρει ότι αυτό συνέβη, επειδή εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατουμένους του.

Δεν προσδιορίζεται από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ποια ακριβώς ημέρα και ώρα, μετακινήθηκε ο κρατούμενος σε διαφορετικό χώρο, με δεδομένο μάλιστα ότι παρέμεινε στο τμήμα τρεις ημέρες, μέχρι και το πρωί του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου που εντοπίστηκε νεκρός.

Καταλήγοντας βέβαια η ΕΛ.ΑΣ Αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και ότι διενεργείται και ΕΔΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο σχετικά με θάνατο αλλοδαπού σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι:

Πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2024, το Κέντρο Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε ότι άτομο το οποίο φέρει τραύματα στο πρόσωπο προσπαθεί με βίαιο τρόπο, χτυπώντας την πόρτα εισόδου, να εισέλθει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, όπου διαμένει γυναίκα, την οποία προηγουμένως ακολουθούσε στον δρόμο.

Άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στο σημείο όπου προέκυψε ότι βρισκόταν άτομο εμφανώς χτυπημένο, σε κατάσταση αμόκ, υπό προφανή επήρεια ουσιών ή αλκοόλ και ως εκ τούτου ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Πρώτες ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν ήταν η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του ατόμου και για τον λόγο αυτό κλήθηκε επί τόπου σταθμός ΕΚΑΒ.

Κατά την παραμονή του ατόμου στο Αστυνομικό Τμήμα, προσήλθε η ανωτέρω γυναίκα, η οποία ωστόσο δεν επιθυμούσε να υποβάλει μήνυση, ενώ τα στοιχεία του σε πρώτο στάδιο λήφθηκαν προφορικά καθώς δεν κατείχε μαζί του έγγραφο ταυτοποίησης.

Αργότερα, προέκυψε ότι πρόκειται για αλλοδαπό που τις προηγούμενες ημέρες είχε συλληφθεί για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνέχεια ο προσαγόμενος αλλοδαπός ενώ βρισκόταν στον χώρο του μπάνιου, άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα σε γλώσσα μη κατανοητή στους αστυνομικούς, εξαπολύοντας επίθεση και αποκολλώντας με τα χέρια του τον νιπτήρα, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί να τον δεσμεύσουν.

Στη συνέχεια προσήλθε και ο σταθμός ΕΚΑΒ, που προηγουμένως είχαν καλέσει οι αστυνομικοί, όπου διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά του δεν χρήζουν μεταφορά σε νοσοκομείο.

Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία και συνελήφθη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, απείθεια και άρνηση λήψης αποτυπωμάτων.

Το πρωί της ίδιας μέρας (Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024) με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, δικάστηκε στο αυτόφωρο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης -29- μηνών (από την οποία θα εκτίονταν οι -4- μήνες, δίνοντας αναστολή -3- ετών στους υπόλοιπους -25- μήνες) καθώς και χρηματική ποινή.

Ακολούθησε ο επανεγκλεισμός του στο Αστυνομικό Τμήμα, μέχρι τη μεταγωγή του σε Σωφρονιστικό κατάστημα, όπως ορίζεται από το νόμο. Ωστόσο, κατά την παραμονή του στο κρατητήριο, εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του Τμήματος.

Πρωινές ώρες του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2024, εντοπίστηκε από αστυνομικούς χωρίς τις αισθήσεις του και κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ, που διαπίστωσε τον θάνατό του.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- λήφθηκαν καταθέσεις, ερευνήθηκε ο χώρος από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ αναμένεται το πόρισμα του αρμόδιου Ιατροδικαστή.

Τέλος, για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης έχει ήδη διαταχθεί Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση».

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος: Απορρίπτει την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Καρυστιανού κατά Οικονόμου: Είστε γελασμένος, εάν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε τα μάτια και σε αυτό το κρατικό έγκλημα

Ο Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο που παρέθεσε ο Μπάιντεν – Επέστρεψε στην Τουρκία

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter