Πελόζι: Οι «Big Tech», η κόντρα με τον δημοκρατικό υποψήφιο και… η κόρη της – Ανάλυση Politico για τη «σκιώδη εκστρατεία»

Πελόζι: Οι «Big Tech», η κόντρα με τον δημοκρατικό υποψήφιο και… η κόρη της – Ανάλυση Politico για τη «σκιώδη εκστρατεία»

Ερωτήματα για τη Νάνσι Πελόζι, τους «Big Tech» και τη «σκιώδη εκστρατεία», θέτει σε ανάλυση του Politico με αφορμή την κούρσα διαδοχής, όταν αποσυρθεί, ύστερη από πρωτοβουλία του Σακραμέντο για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ειδικότερα, η Πελόζι, μία από τις ισχυρότερες γυναίκες των Δημοκρατικών στη σύγχρονη πολιτική, η οποία σπάνια αναμειγνύεται σε νομοθετικές μάχες στο Σακραμέντο δημοσίευσε το βράδυ της Παρασκευής μια αιχμηρή κριτική σχετικά με ένα νομοσχέδιο για τη ρύθμιση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης μεγάλης κλίμακας στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες νομοθετικές συζητήσεις της χρονιάς στην Καλιφόρνια – και ο υπέρμαχός της, ο πολιτειακός γερουσιαστής Σκοτ Βίνερ, αναμένεται ευρέως να διεκδικήσει την πολυπόθητη έδρα της Πελόζι στη Βουλή του Σαν Φρανσίσκο εναντίον της κόρης της, της διοργανώτριας του κόμματος Κριστίν Πελόζι, μόλις η πρώην πρόεδρος αποχωρήσει από το αξίωμά της.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δήλωση της Νάνσι Πελόζι που αποκάλεσε το νομοσχέδιο του Βίνερ «καλοπροαίρετο, αλλά κακώς πληροφορημένο» ερμηνεύτηκε ευρέως ως μια ομοβροντία σε αυτόν τον αγώνα με αντιπροσώπους που ετοιμάζεται – η τελευταία από μια σειρά πρόσφατων κλιμακώσεων που προμηνύουν έναν πικρό αγώνα.

Στη διάλεκτο του Pacific-Heights, ήταν μια «γροθιά στο πρόσωπο», αναφέρει το Politico, καθώς η Πελόζι χτύπησε τη νομοθετική προσέγγιση του Βίνερ και επανέλαβε τις προειδοποιήσεις της Big Tech (σ.σ τεχνολογικών κολοσσών) ότι η πρότασή του θα μπορούσε να καταπνίξει την καινοτομία. Η Πελόζι σημείωσε επίσης ότι η βουλευτής Ζόι Λόφγκρεν, επί μακρόν έμπιστη της Πελόζι, είχε εκφράσει «σοβαρές ανησυχίες» στον Βίνερ.

Σε πολλά επίπεδα, το χτύπημα ήταν επιζήμιο για τον Βίνερ, ο οποίος έχει φροντίσει να επαινέσει την Pelosi, ακόμη και όταν ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφιος εναντίον της κόρης της. Όμως οι σύμβουλοι που βρίσκονται στην τροχιά του Βίνερ έσπευσαν το Σαββατοκύριακο να αντιδράσουν, χαρακτηρίζοντας τα σχόλια της Pelosi ως καθαρά πολιτικό ελιγμό.

«Προσπαθεί να εξασφαλίσει υποστήριξη για την κόρη της από την Αντρέσεν-Χόροβιτς και την Google», δήλωσε ο Τοντ Ντέιβιντ, βετεράνος στρατηγικός σύμβουλος του Σαν Φρανσίσκο και μέλος του στενού κύκλου συμβούλων της Βίνερ.

Ο Ντέιβιντ υπέθεσε ότι η Πελόζι φλερτάρει την εύνοια της Αντρέσεν-Χόροβιτς, μιας ισχυρής εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για την τεχνητή νοημοσύνη, για να αποδυναμώσει την υποστήριξη του Βίνερ μεταξύ των παραγόντων της τεχνολογίας, τους οποίους ο πολιτειακός γερουσιαστής έχει φλερτάρει καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας. Πρόσθεσε: «Προσπαθεί να καταλάβει πού είναι τα τρωτά σημεία του Σκοτ».

Η εκστρατεία της Πελόζι και η Κριστίν Πελόζι αρνήθηκαν να σχολιάσουν την Κυριακή.

Η κριτική στο νομοσχέδιο του Βίνερ δεν είναι η πρώτη νύξη της Πελόζι ότι επιδιώκει να την αντικαταστήσει η κόρη της.

Ο ομότιμος εκπρόσωπος υποστήριξε τον περασμένο μήνα δύο προοδευτικούς υποψήφιους για το συμβούλιο των εποπτικών αρχών του Σαν Φρανσίσκο, συμπεριλαμβανομένου του σοσιαλιστή Ντιν Πρέστον – κάτι που πολλοί τοπικοί πολιτικοί ερμήνευσαν ως μια κίνηση για να προσεταιριστεί τους προοδευτικούς και τα εργατικά συνδικάτα, ομάδες που έχουν αποξενωθεί από την υποστήριξη του Βίνερ σε πιο μετριοπαθείς Δημοκρατικούς.

Έχει επίσης διαφημίσει την Κριστίν στην εθνική της περιοδεία για το βιβλίο της. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο MSNBC την περασμένη εβδομάδα, η Πελόζι είπε ότι η κόρη της είχε καθοδηγήσει τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλζ, υποψήφιο αντιπρόεδρο του κόμματος, πριν από χρόνια σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για τους υποψήφιους των Δημοκρατικών.

Η Πελόζι διεκδικεί την επανεκλογή της τον Νοέμβριο, αλλά οι γνώστες του Σαν Φρανσίσκο διερωτώνται αν θα υπηρετήσει ολόκληρη τη θητεία της ή θα παραιτηθεί πρόωρα για να ενισχύσει τις πιθανότητες της κόρης της ελέγχοντας τον χρόνο διεξαγωγής των ειδικών εκλογών.

Πρόκειται για το είδος της σκληρής μάχης που έχει αποφέρει στο Σαν Φρανσίσκο τη φήμη του για την πολιτική με αιχμηρά τόξα.

Πηγή: Politico

Δείτε επίσης:

Χαλκιδική: Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε λούνα παρκ – Έδινε μάχη για τη ζωή του (Video)

Πανσέληνος Αυγούστου 2024: Μαγευτικές εικόνες από το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Μπάιντεν: «Λούζερ» και «καταδικασμένος κακοποιός» ο Τράμπ

Χαλκιδική: Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε λούνα παρκ – Έδινε μάχη για τη ζωή του (Video)

Κρανίου τόπος η Αττική με υπογραφή Μητσοτάκη – Μόνο την τελευταία τετραετία έχει καεί το 1/3 των δασών του λεκανοπεδίου

Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «κόκκινο» (LIVE)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter