Πελάτες μου!

Η μετεξέλιξη του ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ είναι πλέον πραγματικότητα και από το 2022 θα είναι ανοιχτό να αποκτήσει τους πρώτους πελάτες του

Και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποια χώρα θα περάσει πρώτη της πύλες του.

Η Ελλάδα με ένα χρέος που πιθανόν να ξεπερνά το 210% του ΑΕΠ λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και βέβαια της πανδημίας είναι το νούμερο 1 στη μαύρη λίστα της αναμονής.

Με το ευρωπαϊκό ΔΝΤ να κατέχει το 60% του ελληνικού χρέους θα μπορεί να επιβάλει στη χώρα μας όσα μνημόνια θέλει, επεμβαίνοντας καταλυτικά στην πολιτική που θα ασκεί η τότε κυβέρνηση.

Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι δεν πρόκειται να δίνει λογαριασμό σε οποιοδήποτε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ουσιαστικά θα κρατάει τις τύχες των κρατών μελών στα χέρια του.

Τώρα μάλιστα που το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας αποφάσισε την επιστροφή στην πολιτική Σόιμπλε υπενθυμίζοντας με έμφαση ότι μετά τη λήξη της πανδημίας και των προγραμμάτων στήριξης θα ακολουθήσει σκληρή δημοσιονομική με αυστηρότατη εποπτεία από το «ευρωπαϊκό ΔΝΤ», η επόμενη περίοδος θα είναι απείρως δυσκολότερη για την ελληνική κοινωνία από την αντίστοιχη μνημονιακή της δεκαετίας του 2010.

Εξ’ ου και οι νόμοι που περνά η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους οποίους διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις, παραδίδεται η εναπομένουσα δημόσια περιουσία στους ιδιώτες για ένα πινάκιο φακής και καταργούνται οι απεργίες με τα σώματα ασφαλείας να αφήνονται ελεύθερα να πράττουν κατά το δοκούν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα πανηγύρια του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για 32 δις. ευρώ που θα πάρουμε από το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης, ξέχασε να μας πει ότι τίποτα δεν δίνεται δωρεάν και όλα ακολουθούνται από μνημόνια ευρωπαϊκά αυτή τη φορά, που θα κάνουν τον Τόμσεν να φαίνεται σοσιαλιστής.

Μέσα στη συνεχή fake προπαγάνδα του Κυριάκου και της παρέας του δια μέσου των καλοπληρωμένων ΜΜΕ χώρεσαν μόνο πανηγυρισμοί για την ευρωπαϊκή «βοήθεια».

Πλέον γίνεται ηλίου φαεινότερο ότι η χειρότερη μεταπολεμική κυβέρνηση της χώρας φτωχοποιεί συνειδητά και δένει τον ελληνικό λαό για πολλά πολλά χρόνια με τη βοήθεια βέβαια των κατ’ ονομασία εταίρων μας.

Το ζητούμενο είναι η αντίδραση, που αυτή τη φορά φαίνεται ότι δεν μπορεί παρά να είναι από το σύνολο των πολιτών των χωρών που ακολουθούν την Ελλάδα στο «ευρωπαϊκό ΔΝΤ». Και δεν είναι λίγες. Άλλες επτά βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για το χρέος τους με πρώτη την Ιταλία. Η μάχη με τους κέρβερους τύπου Σόιμπλε προμηνύεται σκληρή και μακροχρόνια γιατί πάντα υπάρχει ελπίδα για τους λαούς με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα το θέλουν και οι κυβερνήσεις που αυτοί εξέλεξαν.

documentonews.gr