Πειραματόζωα οι μαθητές, χρυσές μπίζνες οι φίλοι – στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Πειραματόζωα οι μαθητές, χρυσές μπίζνες οι φίλοι – στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Κρύβουν τα επιστημονικά δεδομένα για να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.  Βαφτίζουν εθνικούς ευεργέτες τους «κολλητούς» επιχειρηματίες με τις μάσκες.

ΒΟΥΛΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Documento. Eρώτηση 77 βουλευτών για τον αποκλεισμό της εφημερίδας απότην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Ι. Σ. ΚΑΡΙΩΤΗΣ: Η Νίκη της αριστείας, η υπουργός που αποφάσισε να αλλάξει τα φώτα στην παιδεία.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Περιβαλλοντοκτόνος Υπουργός με νομοσχέδιο γραμμάτιο στα συμφέροντα.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Πανδημία και Βρούτσης αποτελειώνουν τις συντάξεις.

ΓΙΑΤΡΟΙ & ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ: Προσλήψεις στο ΕΣΥ σε δόσεις και με ημερομηνία λήξης.

Αρθρογραφούν: Γιώργος Τσίπρας, Λούκα Κατσέλη, Κυριακή Μάλαμα, Λεωνίδας Στολτίδης, Ευάγγελος Κωνσταντέλος.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: H ποδοσφαιρική υφήλιος προσπαθεί να σώσει ό,τι μπορεί από την καταστροφική πανδημία και το Documento καταγράφει τις αντιδράσεις των Ομοσπονδιών.

To Docville

Άνθρωποι της μουσικής, του θεάτρου, της κινηματογραφικής διανομής, των εκδόσεων και των εικαστικών γράφουν και μιλούν στο Docville για το μέλλον του πολιτισμού που δεν φαντάζει ευοίωνο.

Οι μουσικοί, η μουσική και το «αόρατο» υπουργείο Πολιτισμού: Δήμος Μούτσης: «Περιμένοντας…». Γιάννης Αγγελάκας: Το τέλος του ανθρωποκεντρικού παραμυθιού. Αλκίνοος Ιωαννίδης: Η επείγουσα ανάγκη της αλήθειας. Δημήτρης Μυστακίδης: Απάντηση η αλληλεγγύη. Φώτης Σιώτας: Κρατική μέριμνα και κίνητρα. Δημήτρης Ζερβουδάκης: Ελπίδα με το άρωμα του μέλλοντος. Κώστας Καλδάρας: Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς καλλιτέχνες. Δημήτρης Σφίγγος: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου (σκηνοθέτης – ηθοποιός), η Ελεάνα Γεωργούλη (σκηνοθέτρια – ηθοποιός), ο Κωνσταντίνος Μπιμπής (ηθοποιός – σκηνοθέτης), ο Άρης Λάσκος (σκηνοθέτης – ηθοποιός), η Παναγιώτα Βλαντή (ηθοποιός) και ο Στέλιος Πλασκασοβίτης (ηλεκτρολόγος στο θέατρο Αλφα) μιλούν και γράφουν για το θέατρο που βρίσκεται σε καραντίνα διαρκείας και τις πολιτικές αποκλεισμού που υιοθετεί η κυβέρνηση.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ένκε Φεζολλάρι γράφει για την κρίση που είναι ταξική και χαυνωτική και για την τέχνη που είναι αντίδοτο στη χαύνωση.

Πέντε διανομείς ταινιών, η Ειρήνη Σουγανίδου (διευθύνουσα συμβούλος της εταιρείας διανομής Feelgood Entertainment), ο Χρήστος Μπεχτσής (υπεύθυνος της εταιρείας διανομής Seven Films), ο Γιάννης Καλφακάκος (διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διανομής Tanweer), ο Βασίλης Σουραπάς (υπεύθυνος της εταιρείας διανομής Film Trade) και ο Γιώργος Στεργιάκης (υπεύθυνος της εταιρείας διανομής Ama Films), και ένας αιθουσάρχης, ο Γιάννης Παπανικολάου (υπεύθυνος λειτουργίας του κινηματογράφου Ιντεάλ), μιλούν για το κινηματογραφικό τοπίο μετά τον εγκλεισμό.

H εικαστικός Ειρήνη Βογιατζή καταγράφει τη συνθήκη που ζουν σήμερα οι εικαστικοί καλλιτέχνες και αναρωτιέται πώς η κυβέρνηση «µπορεί να βάλει τους καλλιτέχνες που δεν έχουν σταθερό εισόδηµα σε ΚΑ∆ για να δώσει “αποζηµίωση ειδικού σκοπού”; Με ποιον τρόπο να επιβιώσουν τις ηµέρες του εγκλεισµού αυτοί που έκλεισαν τα χαρτιά τους στην εφορία επειδή τους ήταν βραχνάς ο ληστρικός φόρος επιτηδεύµατος;».

Εφτά εκδότες, ο Αργύρης Καστανιώτης (Εκδόσεις Καστανιώτη), ο Κωνσταντίνος Α. Παπαδόπουλος (Εκδόσεις Ποταµός), ο Σταύρος Πετσόπουλος (Εκδόσεις Άγρα), ο Παύλος Παπαχριστοφίλου (Εκδόσεις Πεδίο και Ελληνικά Γράµµατα), ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Εκδόσεις Διόπτρα), η Ελένη Παπαγεωργίου (Εκδόσεις Μεταίχµιο) και ο Κώστας ∆αρδανός (Εκδόσεις Gutenberg), μιλούν για τις συνέπειες του lockdown και για το τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα.

Η επιμελήτρια και μεταφράστρια Πελαγία Μαρκέτου επιχειρεί την πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων της κρίσης στον επαγγελματικό της χώρο.

«Το υπουργείο των φίλων και των ΑΕ»: ο γενικός γραμματέας Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων, Στάθης Γκότσης θέτει το ερώτημα αν η προηγούμενη (από τον κορονοϊό) μέρα της πολιτικής της ηγεσίας του υπουργείου προδιαγράφει την επόμενη.

Ετικέτες

Documento Newsletter