Πειραιάς: Έκοψαν το ρεύμα σε νηπιαγωγείο! – Τι απαντά ο δήμος για τις ευθύνες ΔΕΔΗΕ

EUROKINISSI

Έξυπνοι μετρητές της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα στο 53ο Νηπιαγωγείο Πειραιά. Ένα πραγματικό αλαλούμ έζησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς με τη διακοπή ρεύματος, η οποία εφαρμόστηκε και σε άλλες σχολικές μονάδες. Ο Δήμος Πειραιά είχε πληρώσει την ίδια μέρα το ρεύμα και ο ΔΕΔΔΗΕ το έκοψε με τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής να εξηγεί στο documentonews.gr πως επανασυνδέθηκε το ρεύμα και στο 53ο Νηπιαγωγείο, αλλά και σε άλλες σχολικές μονάδες. Μάλιστα δεν λειτουργούσε ούτε το τηλέφωνο στο 53ο Νηπιαγωγείο με την προϊσταμένη να αναγκάζεται να στείλει email για να μπορέσει να επικοινωνήσει με τους γονείς! Όπως ενημέρωσε γραπτά τους γονείς:

«Από τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 1/10 το Νηπιαγωγείο μας δεν ηλεκτροδοτείται έως πριν από λίγη ώρα που αποχώρησα. Σε επικοινωνία μου με τη ΔΕΗ ήρθε συνεργείο για να δει τι συμβαίνει και μου είπαν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως βλάβη αλλά η ΔΕΗ μας έκοψε το ρεύμα γιατί δεν έχει πληρωθεί ο λογαριασμός από το Δήμο Πειραιά.

»Αμεσότατα επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά κ. Μακρή, ο οποίος είχε ενημερωθεί στο μεταξύ και από άλλα σχολεία στα οποία συνέβη σήμερα ακριβώς το ίδιο και μου είπε ότι μόλις χθες το αρμόδιο Υπουργείο έδωσε επιχορήγηση (ΚΑΠ) στα σχολεία ώστε να προβούν με τη σειρά τους στην εξόφληση του λογαριασμού. Με διαβεβαίωσε ότι θα επικοινωνήσει προσωπικά με τη ΔΕΗ να διαμαρτυρηθεί γι αυτό που συνέβη σήμερα ώστε αύριο να στείλουν άνθρωπο να μας συνδέσει ξανά το ρεύμα.

»Θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα γίνει αλλά δεν γνωρίζω την ώρα. Μέχρι τότε δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να εκδώσω και να εκτυπώσω βεβαιώσεις που κάποιοι μου έχετε ζητήσει. Για το λόγο αυτό να ξέρετε ότι μέχρι να ηλεκτροδοτηθούμε ξανά δεν θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου. Εάν χρειαστείτε κάτι στείλτε μας email καθώς έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και από το κινητό μου όσο είμαι στο σχολείο ή και από σπίτι μου.

Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας θα λάβετε κλήση ΑΝΩΝΥΜΗ μέσω της χρήσης απόκρυψης αριθμού».

Ο ΔΕΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος λόγω απλήρωτων λογαριασμών και στο 20ο νηπιαγωγείο που συστεγάζεται με το 53ο, αλλά και στο 28ο και 54ο Δημοτικό.

Πλήρωσαν το ρεύμα και… κόπηκε

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον Χρήστο Μακρή, πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πειραιά, ο οποίος επισήμανε πως:

«Το ρεύμα που κόπηκε πληρώθηκε άμεσα την 1 Οκτωβρίου. Το επισημαίνω διότι για τις περίπου 100 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας οι λογαριασμοί της έρχονται σε διαφορετικές ημερομηνίες και ενιότε καθυστερούν από 1 έως 4 μήνες ανάλογα τη μονάδα. Εμείς τα μαζεύουμε και πληρώνουμε τη ΔΕΗ μόλις έρθει η επιχορήγηση και μάλιστα θεωρούμαστε από τους καλύτερους πελάτες της. Στα σχολεία που κόπηκε το ρεύμα έπρεπε να είχαν δει πως είναι πληρωμένα και όχι να μας πουν πως κόψαμε γιατί ο Δήμος δεν έχει πληρώσει».

Αναλύοντας περαιτέρω το κόψιμο του ρεύματος ο Χρήστος Μακρής αναδεικνύει το απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ που είναι αρμόδιος για το δίκτυο και της ΔΕΗ με την οποία ήρθε σε επαφή η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή. Το εξοργιστικό είναι πως οι έξυπνοι μετρητές κόβουν το ρεύμα χωρίς καν να αναγνωρίζεται το αν το κτήριο που θα κοπεί είναι κοινής ωφελείας:

«Στα σχολεία που κόπηκαν είχαν μπει οι έξυπνοι μετρητές που εμείς δεν γνωρίζαμε. Τους τοποθέτησε η ΔΕΗ και δεν ενημέρωσε κανέναν. Μάλιστα κάποιοι διευθυντές ετοιμάζονται να κάνουν έγγραφο, διότι σε ένα έγγραφο της ΔΕΗ αναφέρεται πως πήγαν στο σχολείο και δεν βρήκαν τους διευθυντές. Ο έξυπνος μετρητής κόβει το ρεύμα εξ αποστάσεως μέσω εντολών από υπολογιστή και κάποιων λογισμικών συστημάτων ακόμα και σε κτήρια κοινής ωφελείας όπως ένα σχολείο. Τους είπα πως οι παροχές που έχετε στα χέρια σας αντιστοιχούν σε σχολείο και η απάντηση ήταν: “Κι εμείς που το ξέρουμε”!

»Δεν ξέρετε πως στην παροχή αυτή υπάγονται το 20ο και το 53 νηπιαγωγείο που συστεγάζονται; Στην ΔΕΗ λένε ότι δεν μπορούν να το δουν εξαιτίας των αλλαγών στα συστήματα. Πώς είναι δυνατόν να πάνε να κόβουν έτσι το ρεύμα;

»Επικοινώνησα με το αρμόδιο Τμήμα της ΔΕΗ και 8:30, το πρωί της Τετάρτης, εστάλη η άρση της διακοπής στον ΔΕΔΗΕ. Στη συνέχεια είπαν πως δεν είδαν το μήνυμα της ΔΕΗ και μάλλον οφείλεται στη διαδικασία της αλλαγής των συστημάτων που άλλα χάνονται και άλλα βλέπονται».

Διαβάστε επίσης:

Συναυλία για τα Τέμπη: «Δεν έχει εισιτήριο η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας», λένε 26 οικογένειες θυμάτων

Δικηγόροι: Νέα διαμαρτυρία για το «δικαστικό χάος» της κυβέρνησης

Συγκλονιστικά στοιχεία της Greenpeace: Η Ελλάδα έχασε το 31% από τα αγροκτήματά της – Άνιση κατανομή επιδοτήσεων