Πέδρο Μαρτίνς: «Θέλουμε πολύ το Κύπελλο και δεν χρειαζόμαστε έξτρα κίνητρο για αυτό»

Λίγο πριν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ (ΟΑΚΑ, 22/5, 21.00) ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού επεσήμανε ότι υπάρχει πάθος για την κατάκτηση του τροπαίου το οποίο θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο παράλληλα με το δεύτερο σερί νταμπλ των «ερυθρολεύκων».

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι δεν υπάρχουν μυστικά ανάμεσα στις δύο ομάδες και στους δύο προπονητές και ότι ο τελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Για το εάν είναι έξτρα κίνητρο ότι με νίκη θα γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού που θα κατακτά δύο σερί νταμπλ, ο Μαρτίνς απάντησε: «Δεν χρειαζόμαστε εξτρά κίνητρα. Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι παίζουμε για τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε αυτό το τρόπαιο και δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο ώστε να έχουμε εξτρά θέληση. Αυτό που θα κάνουμε είναι να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό ματς για να κατακτήσουμε και αυτό το τρόπαιο».

Για τον τραυματία Παπασταθόπουλο είπε: «Το πλάνο μπορεί να αλλάξει, όχι όμως η στρατηγική μας αν δεν παίξει ο Σωκράτης. Είμαστε όμως αισιόδοξοι και οι ενδείξεις είναι θετικές για τη συμμετοχή του. Θα περιμένουμε ακόμη 48 ώρες για τις τελικές αποφάσεις αλλά πιστεύω ότι θα είναι διαθέσιμος».

Για το τι χρειάζεται για την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Δεν έχει σχέση ο τελικός με τα προηγούμενα παιχνίδια. Έχει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα και ιδιαιτερότητες. Η ομάδα που θα έχει το καλύτερο πρόσωπο, θα είναι πιο κοντά στον εαυτό της, θα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα είναι πιο συγκεντρωμένη, αυτή θα κερδίσει. Θέλω να δείξουμε την ποιότητά μας. Οι τελικοί κρίνονται σε μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να τις ελέγξουμε. Να έχουμε συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία».

Για την απουσία του κόσμου: «Είμαι λυπημένος. Το ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικό με φιλάθλους στις εξέδρες. Μας δίνουν πάθος. Δεν έχουμε την ίδια όρεξη και το ποδόσφαιρο δεν έχει την ίδια γοητεία δίχως φιλάθλους στο γήπεδο. Θα είναι ο δεύτερος τελικός μου στην Ελλάδα χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Είναι κάτι δυσάρεστο για όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου».

Για το αν υπάρξουν εκπλήξεις στην τακτική από τους προπονητές: «Τώρα πια έχουμε γνωριστεί πολύ καλά. Δε νομίζω ότι μπορούν να υπάρξουν πολλές εκπλήξεις από πλευράς τακτικής. Ξέρουμε πώς παίζει ο ΠΑΟΚ, ξέρει και ο ΠΑΟΚ τα συστήματά μας και πώς τα αλλάζουμε πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι. Ο Πέδρο ξέρει τον Πάμπλο, ο Πάμπλο τον Πέδρο. Ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό».

Για τη συμμετοχή του Ελ Αραμπί: «Ο Γιουσέφ έχει προπονηθεί καλά, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο που δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι θα υπάρξει, θα είναι μαζί μας στον τελικό».

Για το ΟΑΚΑ και ότι είναι αήττητος εκεί τρία χρόνια: «Πράγματι στο ΟΑΚΑ κερδίσαμε πρόσφατα άνετα την ΑΕΚ, ελπίζω να κάνουμε και πάλι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Έχουμε μάθει στα μεγάλα γήπεδα, το Καραϊσκάκη έχει τις ίδιες διαστάσεις, δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα στην προετοιμασία μας. Ο αγωνιστικός χώρος στο ΟΑΚΑ είναι πολύ καλός, περιμένουμε να γίνει ένας ωραίος τελικός».