Πέδρο Μαρτίνς: «Θα προκριθούμε στην επόμενη φάση»

Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τη νίκη με την Πόρτο στο αυριανό ματς (9/12, 22.00) και θα προκριθεί στους «32» του Europa league εμφανίστηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου. Είπε ο Πορτογάλος:

«Αν νιώθω πεπεισμένος όπως τότε με τον Ερυθρό Αστέρα, την Μίλαν και με την Άρσεναλ, θα σας πω το ίδιο και τώρα. Έτσι πίστευα τότε, αυτό λέω και τώρα. Λιγότερα λάθη, πιο αποτελεσματικοί. Αν συμβούν αυτά, φυσικά και έχω τη βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση»

Αν πιστεύει ότι η Πόρτο επειδή έχει προκριθεί και πιθανώς θα κάνει αλλαγές: «Όχι, δε νομίζω ότι έχουμε πλεονέκτημα. Όλοι οι παίκτες της Πόρτο πολύ ποιοτικοί. Είναι μειονέκτημα ότι δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες θα παίξουν. Έχουμε χάσει κάποιους παίκτες με τραυματισμούς ή κορονοϊό, όπως και η Πόρτο βέβαια, αλλά όσον αφορά εμάς αυτό δυσκολεύει την προετοιμασία του παιχνιδιού μας. Πιστεύω ότι η ομάδα μας θα κάνει το παν για να προκριθεί γιατί έχει ποιότητα έστω κι αν θα παίξει απέναντι σε μια επίσης ποιοτική ομάδα».

Για το ότι τα ματς φέτος έγιναν συνεχόμενα, λόγω της πανδημίας και πόσο αυτό δυσκολεύει αυτό: «Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να προετοιμαστούμε. Έχουμε πολλές απώλειες από τον κορονοϊό, καμία ομάδα του ομίλου δεν χτυπήθηκε τόσο όσο ο Ολυμπιακός. Είχαμε απουσίες παικτών που δεν ξέραμε πόσο θα έλειπαν κι αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε δύο παίκτες και τώρα με το πρόβλημα αυτό και ακόμη δε γνωρίζουμε πότε θα γυρίσουν. Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς, τα ματς ήταν κοντινά και είχαμε παίκτες που έλειψαν από αρκετά ματς».

Τι πιστεύει ότι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να νικήσει: «Θα κριθούν τα πάντα από την ποιότητα του παιχνιδιού μας. Στο πρώτο ματς θα έπρεπε να αποφύγουμε εκείνο το λάθος στο πρώτο γκολ που βοήθησε την Πόρτο να είναι πιο άνετη στη συνέχεια και τελικά να φτάσει στη νίκη. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη, να είμαστε αποτελεσματικοί και να ελέγξουμε καλύτερα την ποιότητα του παιχνιδιού μας».

Αν πιστεύει ότι εκείνο το ματς έκρινε το μέλλον του ομίλου: «Σε εκείνο το παιχνίδι δεν ήμασταν καλοί, αλλά δε νομίζω ότι τότε τελέιωσαν όλα. Η Σίτι ξέραμε ότι ήταν το φαβορί και θα έπαιρνε την πρώτη θέση, ξέραμε ότι ήταν δύσκολο να πάρουμε βαθμούς από την αγγλική ομάδα. Δεν περιμέναμε να χάσουμε βαθμούς με Μαρσέιγ. Η Πόρτο είναι πολύ καλή ομάδα, έχει ποιότητα, πήρε βαθμό από τη Σίτι και δίκαια πήρε την πρόκριση. Οι τρεις ομάδες πίσω από την Σίτι είχαμε πει από την αρχή ότι θα διεκδικούσαν τη δεύτερη θέση».

Πέπε: «Είμαι ανυπόμονος»

Από την πλευρά του ο Πορτογάλος μέσος των «ερυθρολεύκων» Πέπε δήλωσε:

Για το αν είναι επικίνδυνο που παίζει ο Ολυμπιακός εναντίον πορτογαλικής ομάδας: «Είναι πάντα κίνητρο για μένα να εκπροσωπώ τον Ολυμπιακό. Είμαι ανυπόμονος, προσπαθώ να βελτιώνομαι παιχνίδι με παιχνίδι και όλη η ομάδα έχει μεγάλη όρεξη για να νικήσει και να συνεχίσει στην Ευρώπη».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός: «Η Πόρτο είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαίους παίκτες, με μεγάλη ποιότητα. Έχει γρήγορους και επικίνδυνους παίκτες μπροστά και πρέπει να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να ελέγξουμε το παιχνίδι».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του μέχρι τώρα: «Οι πρώτοι μήνες μου είναι φανταστικοί, με έχουν υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο στον Ολυμπιακό και με βοηθούν να προσαρμοστώ. Δεν αισθάνομαι ότι έχω αποδείξει έως τώρα την αξία μου, πιστεύω ότι στη συνέχεια θα βελτιωθώ και θα δώσω χαρά στον κόσμο μας».

Για το αν η βαθμολογία του ομίλου έως τώρα λέει την αλήθεια: «Ειλικρινά πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ήδη προκριθεί. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, το παρελθόν έχει τελειώσει, τώρα βρισκόμαστε εδώ για να παλέψουμε για την τρίτη θέση που θα μας οδηγήσει στο Europa League και αυτό θα κάνουμε».

Αν πιστεύει ότι η Πόρτο θα είναι αδιάφορη επειδή έχει προκριθεί: «Δεν το πιστεύω. Γνωρίζουμε την Πόρτο και τον προπονητή της, θα έρθει για ένα καλό αποτέλεσμα κι εμείς θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα από την πλευρά μας για να νικήσουμε»

Ετικέτες